Europol'de güvenlik krizi: Üst düzey yetkililere ait dosyalar kayboldu

Avrupa Polis Teşkilatı Europol'de yaşanan güvenlik skandalı, üst düzey yetkililere ait hassas dosyaların kaybolduğu iddialarıyla gündemi sarsıyor.
Afife Kaya
|
27 Mart 2024, Çarşamba - 20:21
Europol'de güvenlik krizi: Üst düzey yetkililere ait dosyalar kayboldu

Avrupa Polis Teşkilatı'nda (Europol) son zamanlarda yaşanan bir güvenlik ihlali, üst düzey yetkililere ait hassas dosyaların kaybolduğu iddialarıyla gündeme geldi. Politico'nun kurum içi kaynaklara dayandırdığı habere göre, Europol'un merkez binasında bulunan özel bir odada saklanması gereken dosyaların 2023 yazında kaybolduğu ortaya çıktı.

Dosyaların, Europol Genel Direktörü Catherine De Bolle ve diğer üst düzey yetkililere ait olduğu öne sürülüyor. Ancak, dosyaların ne kadar süredir kayıp olduğu veya nasıl kayboldukları konusunda net bir bilgi bulunmamakta. Politico'nun ulaştığı kaynaklara göre, bazı dosyaların bir vatandaş tarafından Lahey'de halka açık bir yerde bulunarak polise teslim edildiği belirtiliyor.

İddiaların ardından Europol'un İnsan Kaynakları Direktörü Massimiliano Bettin'in idari izne çıkarıldığı açıklandı. Yetkililer, bu olayın ardından iç soruşturma başlatıldığını ve güvenlik krizinin çözülmesi için çaba harcandığını belirtti. Ancak Europol'den konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2131206/europolde-guvenlik-krizi-ust-duzey-yetkililere-ait-dosyalar-kayboldu
Etiketler: Europol
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.