Papa, kadın mahkumların ayaklarını yıkayıp öptü

Papa Franciscus, Paskalya Yortusu'na hazırlık olarak Roma'daki bir cezaevinde 12 kadın mahkumun ayağını yıkayıp öptü.
Kaynak: AA
|
29 Mart 2024, Cuma - 00:01
Papa, kadın mahkumların ayaklarını yıkayıp öptü

Katolik aleminin lideri Papa Franciscus, Paskalya Yortusu'na hazırlık olarak bu hafta sonu gerçekleştirilen ritüeller kapsamında dikkat çeken bir adım attı. Roma'daki Rebbibia cezaevine giden Papa Franciscus, Paskalya'dan önceki "Kutsal Perşembe" gününde 12 kadın mahkumun ayağını yıkadı ve öptü.

VaticanNews'un haberine göre, Papa Franciscus'un ayaklarını yıkadığı mahkumların arasında İtalyan, Rus, Bulgar, Nijeryalı, Ukraynalı, Perulu ve Bosna-Hersekli kadınlar bulunuyordu. Bu adım, Hz. İsa'nın, çarmıha gerilmeden bir gün önce havarilerinin ayaklarını yıkayarak sevgisini göstermesine dayanan Paskalya ritüelini devam ettiriyor.

Papa Franciscus, önceki papaların aksine, Paskalya öncesinde rahipler yerine yardıma muhtaçlar veya mahkumların ayağını yıkamayı tercih ediyor. Bu uygulama, Papa'nın yoksulluk ve adaletsizlikle mücadele konusundaki kararlılığını bir kez daha gösterdi.

Ancak, Paskalya Yortusu'na yönelik hazırlıklar sırasında güvenlik endişeleri de gündemde. Rusya'nın başkenti Moskova'da 22 Mart akşamı gerçekleşen ve 143 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı sonrasında, İtalyan güvenlik güçleri Roma'da Paskalya Yortusu ayinlerinin güvenliğini sağlamak için önlemlerini artırdı.

http://ankaramasasi.com/haber/2131398/papa-kadin-mahkumlarin-ayaklarini-yikayip-optu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.