Cevdet Yılmaz: Enflasyonda belirgin düşüş bekleniyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, seçim sonrasında doların artacağına dair iddialara net bir cevap verdi. Yılmaz, döviz üzerinden oluşturulan spekülasyonların siyasi, teknik ve rakamsal bir temeli olmadığını belirterek, ekonomik öngörülerini açıkladı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
30 Mart 2024 21:55
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 22:13
Cevdet Yılmaz: Enflasyonda belirgin düşüş bekleniyor
AK
Afife Kaya Editör

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, seçim sonrasında özellikle doların artacağı yönündeki iddialara açıklık getirdi. Bir TV programında ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, döviz üzerinden oluşturulan spekülasyonların siyasi, teknik ve rakamsal bir zemini olmadığını belirtti.

Cevdet Yılmaz, seçim sonrası Türkiye'nin sürprizlere hazır olduğunu ve temel yaklaşımlarının belirsizlikleri azaltmak ve öngörülebilirliği artırmak olduğunu vurguladı. Siyasi ve politik belirsizliklerin azaldığını ifade eden Yılmaz, toplumla paylaşılan Orta Vadeli Programın adım adım hayata geçirileceğini söyledi.

Özellikle doların sert bir şekilde yükseleceği iddialarına karşılık Cevdet Yılmaz, "Döviz ihtiyacımızın azaldığı, döviz finansmana erişim imkanının arttığı bir dönemdeyiz. Dolayısıyla döviz üzerinden oluşturulan spekülasyonların siyasi bir zemini olmadığı gibi teknik bir zemini, rakamsal bir zemini de yok" dedi.

Enflasyon ve asgari ücret açıklaması

Yılmaz, enflasyondaki düşüş sürecine ilişkin tahminlerine de değindi. Teknik analizlerinin net olduğunu belirten Yılmaz, yılın ikinci yarısında belirgin düşüşlerin yaşanacağını ifade etti. Ayrıca, Temmuz ayında emeklilerin durumunun yeniden değerlendirileceğini ve emeklilerin sıkıntılarının öncelikleri olduğunu vurguladı.

Asgari ücret konusunda da konuşan Yılmaz, asgari ücrette yapılan düzenlemelerin ciddi olduğunu ve asgari ücrete prim desteği verdiklerini belirtti. Ayrıca, herkesin asgari ücreti vermesi gerektiği havanın kırılması gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.