Chance Perdomo kimdir?

Gen V'in (2023) ilk sezonunda Andre Anderson rolüyle tanınan Amerikalı-İngiliz aktör Chance Perdomo kimdir? Neden öldü?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
01 Nisan 2024 17:51
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 17:55
Chance Perdomo kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Chance Perdomo, 19 Ekim 1996'da Los Angeles'ta doğmuş ve Southampton, İngiltere'de büyümüş Amerikalı-Britanyalı ünlü bir aktördü. Kariyeri boyunca çeşitli televizyon dizilerinde ve filmlerdeki rolleriyle tanınmıştır. Los Angeles'ta doğan ve çocukluğu Southampton, İngiltere'de geçen Perdomo, yetenekli oyunculuğu ve performanslarıyla kariyeri boyunca tanınmıştır.

Perdomo'nun oyunculuk kariyeri genç yaşta başlamış, çıkışını BBC Three filmi "Killed by My Debt" (2018) ile yapmış ve bu performansıyla Birleşik Krallık Televizyon Akademisi Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Netflix dizisi "Chilling Adventures of Sabrina" (2018-2020) ve Amazon Prime dizisi "Gen V" (2023) ilk sezonundaki Andre Anderson rolüyle de tanınmıştır.

19 Ekim 1996'da Los Angeles'ta doğan Perdomo, daha sonra çocukluğunda annesiyle birlikte Southampton, İngiltere'ye taşınmıştır. Çifte İngiliz ve Amerikan vatandaşlığına sahip olan Perdomo'nun annesinin tarafından Latin kökenleri vardır. Perdomo'nun eğitimi Redbridge Community School ve sonrasında Winchester'daki Peter Symonds College'da devam etmiş ve burada tiyatroya olan ilgisini keşfetmiştir.

Başlangıçta hukuk okumayı planlayan Perdomo, daha sonra sahne sanatlarındaki yeteneği ve ilgisiyle oyunculuk kariyerine yöneldi. Londra'da National Youth Theatre ve Identity School of Acting'te eğitim aldı ve profesyonel oyunculuk kariyerine başladı.

Perdomo'nun televizyondaki ilk çıkışı, 2017'de CBBC'nin "Hetty Feather" uyarlamasındaki tekrarlayan rolüyle gerçekleşti. Ardından, "Killed by My Debt" gibi çeşitli yapımlarda rol aldı ve bu performansı ona sektörde övgü ve tanınma getirdi.

En dikkat çeken rollerinden biri olan "Chilling Adventures of Sabrina" dizisindeki Ambrose Spellman rolü, geniş bir hayran kitlesi ve eleştirmenlerden övgü topladı. Perdomo'nun yeteneği ve sanatına olan bağlılığı, 2019'da Screen International Star of Tomorrow ve BAFTA Breakthrough Brit olarak adlandırılmasıyla da takdir edildi.

Ne yazık ki, Perdomo'nun parlak kariyeri, "Gen V" dizisinin ikinci sezonu için çekimlere gitmek üzereyken 27 yaşında bir motosiklet kazasında yaşamını yitirmesiyle son buldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.