İmamoğlu'ndan 'Gaziosmanpaşa' tepkisi!

İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde CHP'nin kazandığı seçimlerde oyların yeniden sayılacak olması, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tepkisine neden oldu. İmamoğlu, kararı demokratik süreçleri mertçe yönetmemekle suçlayarak, il Seçim Kurulu ve YSK'nın sessiz kalmamasını talep etti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
02 Nisan 2024 21:55
GÜNCELLEME
02 Nisan 2024 22:11
İmamoğlu'ndan 'Gaziosmanpaşa' tepkisi!
AK
Afife Kaya Editör

Gaziosmanpaşa ilçesinde CHP'nin kazandığı seçimlerde, oyların yeniden sayılacağı kararı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu harekete geçirdi. İmamoğlu, bu kararı demokratik süreçleri mertçe yönetmemekle suçladı.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'nin adayı Hakan Bahçetepe'nin yüzde 40.45 ile kazandığı Gaziosmanpaşa'da, oyların yeniden sayılacak olması tepkilere neden oldu. İBB Başkanı İmamoğlu, bu kararı sert bir dille eleştirerek, iktidarın demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı olduğunu savundu.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarıyla tepki gösterdiği karar, özellikle Gaziosmanpaşa ve çevresindeki siyasi gerginliği artırdı. İmamoğlu, "Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Aynı talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talebimiz reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı" dedi.

Ekrem İmamoğlu, il Seçim Kurulu ve YSK'nın bu duruma sessiz kalmamasını talep ederek, "İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar" ifadelerini kullandı. Gaziosmanpaşa'daki bu gelişmeler, seçim sonuçlarının ardından yaşanan tartışmaları da beraberinde getirdi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.