Okan Yalabık kimdir?

Muhteşem Yüzyıl dizisinde İbrahim Paşa olarak hafızalara kazınan oyuncu ve seslendirme sanatçısı olan Okan Yalabık kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
07 Nisan 2024 12:04
GÜNCELLEME
07 Nisan 2024 12:29
Okan Yalabık kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Okan Yalabık, 13 Aralık 1978'de İstanbul'da doğmuş bir Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısıdır. İlköğrenimini Maçka İlköğretim Okulu'nda tamamlamış ve bu dönemde oyunculuğa olan ilgisi başlamış. Lise eğitimini Şişli Terakki Lisesi ve Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Oyunculuk kariyerine lise yıllarında tiyatro çalışmalarıyla başlamış ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde eğitim görmüştür.

Profesyonel kariyerine Kenter Tiyatrosu'nda Martı oyunu ile başlamış ve birçok tiyatro oyununda rol almıştır. Sinema ve televizyon dünyasına adım atan Yalabık, birçok film ve dizi projesinde yer almıştır. Özellikle Av Mevsimi filmindeki performansıyla dikkat çekmiş ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne layık görülmüştür.

2011 yılında Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Pargalı İbrahim Paşa rolüyle geniş kitlelerce tanınmıştır. Ayrıca çeşitli reklam ve animasyon projelerinde seslendirme çalışmaları yapmıştır. Tiyatro kariyerine de devam eden Yalabık, son olarak 39 Basamak oyunuyla sahne almıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa