Alessandro Gassman kimdir?

İtalyan aktör ve film yönetmeni olan Alessandro Gassman kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
07 Nisan 2024 13:41
GÜNCELLEME
07 Nisan 2024 13:47
Alessandro Gassman kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Alessandro Gassmann, 24 Şubat 1965 doğumlu İtalyan bir oyuncu ve film yönetmenidir. Roma'da doğan Gassmann, İtalyan aktör Vittorio Gassman ve Fransız aktris Juliette Mayniel'in oğludur. İtalyan, Alman, Yahudi ve Fransız kökenlidir.

Kariyer 17 yaşında otobiyografik film Di padre in figlio'da oyunculuk kariyerine başladı. Bu filmi babası Vittorio Gassman ile birlikte yazıp yönetti. Babasının rehberliğinde Floransa Tiyatro Atölyesi'nde eğitim aldı. Tiyatro aktiviteleri arasında Pier Paolo Pasolini'nin Affabulazione (1984) adlı eserindeki performansıyla dikkat çekti.

1996 yılında arkadaşı Gianmarco Tognazzi ile sanatsal bir ortaklık kurdu ve birlikte Uomini senza donne, Facciamo festa, Teste di cocco, Lovest, I miei più cari amici ve Natale a Beverly Hills gibi popüler filmlerde rol aldılar. Disney çizgi filmi Eldorado'nun dublajında da yer aldılar. 1997 yılında Ferzan Özpetek'in Hamam filmi ile uluslararası başarı elde etti.

Yves Saint Laurent tarafından Opium parfümünün yüzü seçildi ve İtalyan Max dergisi için çıplak bir takvimde poz verdi. Ayrıca Lancia'nın Musa modelinin tanıtım yüzü oldu ve Glen Grant likörü reklamında da yer aldı. Oyuncu olarak çeşitli TV mini dizilerinde ve Fransa'da Luc Besson'un yapımcılığını üstlendiği aksiyon filmi Transporter 2'de çalıştı. 2006'da Non prendere impegni stasera adlı komedide rol aldı.

Ardından Piccolo mondo antico, Le stagioni del cuore, La guerra è finita ve La Sacra Famiglia gibi TV dramalarında yer aldı. Ayrıca Caos calmo filminde Nanni Moretti'nin kardeşini canlandırdığı rolüyle birçok ödül aldı. Aynı zamanda Sidney Lumet'in 1957'de filme çektiği Reginald Rose'un 1954 tarihli 12 Angry Men adlı yapıtını sahneye uyarladı ve 2009'da tekrar performans sergiledi. Bu dönemde Paolo Monico'nun 4 padri single, Fausto Brizzi'nin Ex ve Marco Filiberti'nin Il compleanno filmlerinde ve Alberto Sironi'nin yönettiği Pinocchio mini dizisinde başrolde yer aldı.

Alessandro Gassmann, Cinecittà'da Act Multimedia'da oyunculuk eğitmenliği yapmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa