10 ülkeye e-vize zorunluluğu

Türkiye, İstanbul Havalimanı'nı kullanarak Meksika, Panama, Kolombiya ve Venezuela'ya transit seyahat edecek 10 ülkenin vatandaşlarına, elektronik havalimanı transit vizesi şartını getirdi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
08 Nisan 2024 17:53
GÜNCELLEME
08 Nisan 2024 18:25
10 ülkeye e-vize zorunluluğu
AK
Afife Kaya Editör

Türkiye, İstanbul Havalimanı'nı kullanarak Meksika, Panama, Kolombiya ve Venezuela'ya transit seyahat edecek 10 ülkenin vatandaşlarına, elektronik havalimanı transit vizesi şartını getirdi. Bu adım, son dönemde Türkiye üzerinden gerçekleşen düzensiz göç akımlarına karşı alınan önlemlerden biri olarak öne çıkıyor. Türk Hava Yolları, yolcuları mart ayında bu konuda uyardı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, e-vize uygulaması 15 Nisan'dan itibaren başlayacak ve internet üzerinden ücretsiz olarak alınabilecek.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı da elektronik havalimanı transit vizesi (e-HTV) uygulamasının hayata geçirilmesi yönünde gereken hazırlıkları tamamladı.

Havalimanı transit vizesi Avrupa Birliği katılım müzakerelerinde 24. Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Faslı kapsamında ele alınırken AB ile Vize Serbestisi Diyaloğu kapsamındaki kriterlerden birini de teşkil ediyor.

15 Nisan’dan itibaren İstanbul Havalimanı’nı kullanarak Meksika, Panama, Kolombiya ve Venezuela’ya transit seyahat edecek Hindistan, Afganistan, Nepal, Burkina Faso, Gine, Çad, Somali, Kamerun, Moritanya ve Yemen vatandaşlarının elektronik havalimanı transit vizesi almaları mecburi oldu.

İnternet üzerinden ücretsiz alınabilecek


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa