Vestel yurt dışı pazarını güçlendiriyor

Vestel Elektronik, Cylinda AB'nin hisselerinin tamamını satın alarak Kuzey Avrupa'daki pazarını güçlendirmeyi hedefliyor.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
08 Nisan 2024 21:12
GÜNCELLEME
08 Nisan 2024 22:09
Vestel yurt dışı pazarını güçlendiriyor
AK
Afife Kaya Editör

Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret, Cylinda AB'nin hisselerinin satın alındığını duyurdu. Şirketin bağlı ortaklığı Vestel Holland B.V. ile Elektroskandia Sverige AB arasında 8 Nisan 2024 tarihinde hisse alım sözleşmesi imzalandı.

Yapılan açıklamaya göre, Vestel Elektronik, Cylinda AB’nin sermayesini temsil eden her biri 1 İsveç Kronu (SEK) nominal değerde 25 bin adet payların tamamını satın almak için sözleşme imzaladı.

Yatırımın, Vestel Elektronik'in uzun vadeli sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşmasını desteklemesi ve Kuzey Avrupa ülkelerindeki pazar payını artırmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Açıklamada, şirketin marka odaklı, stratejik global büyüme hedefi doğrultusunda atılan bu adımın, beyaz eşya alanında faaliyet gösteren Cylinda AB'nin satın alımını kapsadığı belirtildi. İsveç Rekabet Otoritesi nezdinde gerekli yasal iznin alınması ve kapanış tarihinde, hisse alım sözleşmesinde düzenlenen esaslara göre hisse alım bedelinin ödenmesiyle işlem tamamlanacak.

Vestel Elektronik, bu adımın Kuzey Avrupa pazarındaki varlığını güçlendireceğini ve stratejik büyüme hedeflerine katkı sağlayacağını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa