BM: İsrail, Gazze'ye yapılan yardımları engelledi

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stehpane Dujarric, İsrail'in Gazze'ye yapılacak gıda yardımlarının yarısından fazlasını engellediğini açıkladı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
08 Nisan 2024 23:00
GÜNCELLEME
08 Nisan 2024 23:48
BM: İsrail, Gazze'ye yapılan yardımları engelledi
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, İsrail'in mart ayında Gazze'ye yönelik gıda yardımlarının büyük bir kısmını engellediğini açıkladı. 

Dujarric, BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Gazze ile ilgili aylık raporunu düzenlediği günlük basın toplantısında açıkladı. Mart ayında Gazze'ye ulaştırılması planlanan hayati yardımların İsrail yetkilileri tarafından engellendiğini belirten Dujarric, yüksek riskli bölgelerde BM tarafından koordine edilen gıda yardımlarının yarısından fazlasının reddedildiğini veya engellendiğini ifade etti. 

Gazze'nin kuzey ve güney bölgeleri arasında erişimi sağlayan tek bir ana yolun bulunduğunu ve bu yolun Gazze'nin doğu sınırındaki bölümünün şu ana kadar sınırlı bir şekilde kullanılabildiğini aktaran Dujarric, İsrail ordusunun hedef aldığı El Şifa Hastanesi'ne ilişkin de bilgi verdi. 

OCHA ve Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin El Şifa Hastanesine ulaştığını belirten Dujarric, hastanenin yıkıldığını ve terk edildiğini, acil servisin ve diğer binaların hemen dışında sığ mezarların kazıldığını aktardı. 

Gazze'nin kuzeyindeki en büyük hastane olan Şifa Hastanesi, uzun süredir ablukaya alınarak sağlık hizmeti veremez hale getirilmiş ve geçen hafta İsrail ordusunun saldırısına maruz kalmıştı. İsrail ordusunun hastane yerleşkesine ve çevresine 14 gün boyunca uyguladığı kuşatma sonucunda büyük bir yıkım ve insani felaket yaşanmış, çevredeki evler ve yerleşkedeki binaların yanı sıra oksijen istasyonları ve jeneratörler tahrip edilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa