Müsavat Dervişoğlu kimdir?

İYİ Parti'nin dün gerçekleştirdiği kongrede Genel Başkan olarak seçilen Müsavat Dervişoğlu kimdir?
Suat Mutlu
|
28 Nisan 2024, Pazar - 10:04
Müsavat Dervişoğlu kimdir?

İYİ Parti'nin İzmir milletvekili olan Dursun Müsavat Dervişoğlu, Ankara'da 1960 yılında doğdu. Fatsalı bir ailenin çocuğu olarak büyüyen Dervişoğlu, eğitim hayatına Fatsa'da başladı ve daha sonra Ankara, Fatsa ve Samsun'da lise eğitimini tamamladı. İşletme alanında yüksek öğrenimine devam etmek için Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ne kaydoldu, ancak 12 Eylül 1980 askeri darbesi nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı.

Siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi'nde başlayan Dervişoğlu, çeşitli kademelerde ve gençlik organizasyonlarında görev aldı. Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Fatsa İlçe Başkanlığı ile siyasi hayatına adım atan Dervişoğlu, daha sonra Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığını üstlendi ve Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) çatısı altında görevler aldı. 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı yapan Dervişoğlu, 2011 genel seçimlerinde MHP İzmir milletvekili adayı oldu.

1991 yılından beri İzmir'de yaşayan ve ticaretle uğraşan Dervişoğlu, 2018-2019 yılları arasında İYİ Parti mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yaptı. Şu anda İYİ Parti meclis grubu başkanvekili olan Dervişoğlu, 27. dönemde İzmir milletvekili olarak görev yapmıştır.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, sosyal medya hesabından partisinin 27 Nisan'da yapılan kongresinde İYİ Parti Genel Başkanı seçilmiştir.

http://ankaramasasi.com/haber/2133125/musavat-dervisoglu-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.