Oktay Vural kimdir?

Hukukçu, bürokrat ve akademisyen, İYİ Parti Olağan Kurultayı ile partiye katılarak Genel İdare Kurulu’na giren Oktay Vural kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
09 Nisan 2024 14:05
GÜNCELLEME
09 Nisan 2024 14:31
Oktay Vural kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Oktay Vural, 9 Şubat 1956'da Diyarbakır'da Tillolu Hasan ve Harbiye Vural çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır'da tamamladıktan sonra 1979'da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Akademik kariyerine başlayarak Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İktisat Doktorası derecesi aldı.

Vural, akademik kariyerinin yanı sıra Türkiye'de çeşitli görevlerde bulundu. Bunlar arasında BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği, Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü gibi önemli pozisyonlar yer alırken, aynı zamanda Demokraside Birlik Vakfı Üyeliği ve NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği gibi görevlerde bulundu.

Siyasi kariyerinde ise XXI., XXIII., XXIV ve XXV. Dönem İzmir Milletvekilliği yaparken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı olarak da görev aldı. MHP Grup Başkanvekilliği görevini de üstlenen Vural, 2016 yılında bu görevinden istifa etti. Son olarak, 24 Haziran 2023'te İYİ Parti'ye katılarak Genel İdare Kurulu'na dahil oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa