Bilge Yılmaz kimdir?

Ekonomist, mühendis, fizikçi, akademisyen ve siyasetçi olan Bilge Yılmaz kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
09 Nisan 2024 14:41
GÜNCELLEME
09 Nisan 2024 14:57
Bilge Yılmaz kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Bilge Yılmaz, 13 Eylül 1968'de Balıkesir'de dünyaya geldi. Babası matematik öğretmeni, annesi ise Kültür Bakanlığı'nda idareci olan bir ailede büyüdü. İlk eğitim yıllarını çeşitli şehirlerde geçirdi ve lise eğitimine Kadıköy Anadolu Lisesi ve Nişantaşı Anadolu Lisesi'nde devam etti. Üniversiteye Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde başlayan Yılmaz, aynı zamanda fizik alanında da çift anadal yaptı. Akademik kariyerine Princeton Üniversitesi'nde devam ederek iktisat alanında yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı.

Profesyonel hayatına Wharton Okulu'nda ekonomi alanında akademisyen olarak başlayan Yılmaz, özel sermaye, girişim sermayesi, serbest fonlar, şirket iflası gibi konularda eğitim ve araştırma faaliyetleri yürüttü. Ayrıca, kurumsal finansman, alternatif yatırımlar ve politik-iktisat konularında önemli çalışmalara imza attı ve bu konularda çeşitli akademik dergilerde makaleler yayımladı.

Siyasi kariyerine ise 2021 yılında İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'na atanmasıyla başladı. Ekonomi alanındaki bilgi ve deneyimini siyasette değerlendirmeye karar veren Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in danışmanı olarak görev aldı ve parti içinde önemli görevler üstlendi. Ancak 31 Mart 2024 tarihinde İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanlığı'ndan istifa ettiğini açıkladı ve bu kararıyla dikkatleri üzerine çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa