Enver Yılmaz kimdir?

İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olmuş olan Enver Yılmaz kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
09 Nisan 2024 14:59
GÜNCELLEME
09 Nisan 2024 15:07
Enver Yılmaz kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Enver Yılmaz, 20 Mart 1970 tarihinde Ordu'nun Ulubey ilçesinde doğdu. Babası Mehmet, annesi Hamide olan Yılmaz'ın beş kardeşi bulunmaktadır. İlkokul eğitimine Aydınlar Köyü'nde başlayan Yılmaz, Ordu Lisesi'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu ve hâkimlik görevinde bulundu. Ardından serbest avukatlık yaparak kariyerine devam etti.

Siyasi hayatına 2001 yılında 31 yaşındayken AK Parti Ordu Kurucu İl Başkanı olarak adım atan Yılmaz, AK Parti'de çeşitli görevlerde bulundu. 22. ve 23. Dönemlerde Ordu Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev aldı ve parlamento çalışmalarına katkı sağladı. Ayrıca, Türkiye-Japonya ve Türkiye-Finlandiya Parlamentolararası Dostluk Grupları'nda yer aldı.

Yerel yönetimde de aktif olan Yılmaz, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi ve kurucu başkan olarak görev yaptı. Ancak 18 Eylül 2018'de Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile belediye başkanlığı görevinden istifa etti.

31 Mart 2024 Türkiye Yerel Seçimleri'nde İYİ Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak 31 2024 Yerel Seçimlerine katılmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa