Turgut Altınok’tan T.C tabelası açıklaması

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok, "Keçiören Belediyesi'nde, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin bulunmadığına" dair iddialara tepki göstererek bunun gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Ersin Küçükbarak
|
09 Nisan 2024, Salı - 15:16
Turgut Altınok’tan T.C tabelası açıklaması

31 Mart seçimlerinin ardından Keçiören Belediyesi yazısının önüne T.C ibaresi eklendi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın da katıldığı devir teslim töreni sırasında gerçekleşen bu değişim sonrası, Turgut Altınok’tan açıklama geldi.

"Keçiören Belediyesi'nde, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) ibaresinin bulunmadığına" dair iddialara yazılı açıklamayla yanıt veren Altınok, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Altınok, Keçiören Belediye Başkanlığı görevine geldikleri 1994 yılından bu yana belediyenin yaptığı tüm tesis, işletme, park ve bahçelerdeki tabelalarda "T.C. Keçiören Belediyesi" ibaresinin yer aldığını vurguladı.

Keçiören’i, Atatürk Botanik Bahçesi, Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi, Türk Dünyası Meydanı, Estergon Kalesi gibi "tarih ve kültüre iz bırakan" eserlerle donattıklarının altını çizen Altınok, bu tesislere Türk dünyasının, şehitlerin, gazilerin ve kahramanların isimlerini verdiklerine de işaret etti.

Altınok, Keçiören'i Türk dünyası ve Türk Tarihi'nin merkezi haline getirdiklerini ifade etti.

 Altınok şöyle dedi:

Turgut Altınok açıklamasında, Türk milleti ve Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2133134/turgut-altinoktan-tc-tabelasi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.