Çağlar Çorumlu kimdir?

Güldür Güldür Show ile tanınan oyuncu Çağlar Çorumlu kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
09 Nisan 2024 15:52
GÜNCELLEME
09 Nisan 2024 16:07
Çağlar Çorumlu kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Çağlar Çorumlu, 4 Aralık 1977 tarihinde Merzifon'da doğdu. Eğitimci bir ailenin çocuğu olan Çorumlu'nun anne ve babası öğretmendir. 1994 yılında Merzifon Lisesi'nden mezun olduktan sonra Eskişehir'e yerleşti ve 2000 yılında Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nden mezun oldu. Üniversite yıllarında tiyatroya ilgi duyan Çağlar Çorumlu, okuduğu üniversitenin tiyatro kulübüne katılarak oyunculuk yeteneğini geliştirmeye başladı.

İstanbul'a yerleşerek profesyonel tiyatro eğitimi almak isteyen Çorumlu, 2000 yılında "MSM ACTOR STUDIO"da tiyatro eğitimi aldı ve 2001 yılında mezun oldu. Ardından televizyon ve tiyatro sektöründe kariyerine başladı. İlk profesyonel tiyatro deneyimi Kabare Taksim'de oldu ve Kabare Taksim ekibinin 7 Numara dizisindeki Yusuf Güdük karakteriyle tanındı.

Çağlar Çorumlu, Komedi Kılçık adlı grupta kabare oyunculuğu yaparken aynı zamanda İstanbul Şehir Tiyatroları'nda da oyunlarda rol aldı. 2013 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan ayrılarak kendi tiyatrosu TiyatrOPS'u kurdu ve çeşitli oyunlarla sahneledi.

Oyunculuk kariyerinde televizyon dizileri ve sinema filmlerinde de yer alan Çağlar Çorumlu, animasyon ve reklam dublaj çalışmaları da yapmaktadır. 2010 yapımı Prensesin Uykusu adlı filmdeki Aziz karakteriyle övgü kazandı ve 2012 yılında Şark Dişçisi adlı oyundaki performansıyla Yapı Kredi Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde "Yılın En Başarılı Müzikal Komedi Erkek Oyuncusu" ödülünü aldı.

Çağlar Çorumlu, 2012 yılında Gaye Çorumlu ile evlenmiş olup bir oğlu bulunmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa