Bartłomiej Drągowski kimdir?

Spezia'dan kiralık olarak Yunanistan Süper Ligi kulübü Panathinaikos'ta kaleci olarak oynayan Polonyalı profesyonel futbolcu Bartłomiej Drągowski kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
09 Nisan 2024 15:50
GÜNCELLEME
09 Nisan 2024 16:17
Bartłomiej Drągowski kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Polonyalı futbolcu Bartłomiej Drągowski, 19 Ağustos 1997'de doğmuş olup Panathinaikos takımında kaleci olarak oynamaktadır. Şu an Spezia'dan kiralık olarak forma giymektedir ve aynı zamanda Polonya milli takımında yer almaktadır.

Kariyerine Jagiellonia Białystok'ta başlayan Drągowski, Ekstraklasa'da 16 yaşında profesyonel olarak görev aldı. Bu süreçte gösterdiği performansla En İyi Kaleci ve Sezonun Keşfi gibi ödüller kazandı. Daha sonra 2016'da Serie A takımlarından Fiorentina'ya transfer oldu ve beş yıllık bir sözleşme imzaladı. İlk sezonunda sakatlık gibi zorluklarla karşılaşsa da Pescara ile yapılan bir maçta forma giyerek yeteneklerini gösterdi.

2019'da Empoli'ye kiralık olarak transfer olan Drągowski, Atalanta ile oynanan maçta 17 kurtarış yaparak ligde yeni bir rekor kırdı ve dikkatleri üzerine çekti. Daha sonra Ağustos 2022'de Spezia'ya imza attı ve Ocak 2024'te Panathinaikos'a kiralık olarak geçti.

Uluslararası alanda, Drągowski 2014 yılından bu yana çeşitli genç takımlarda Polonya'yı temsil etmiş ve Ekim 2020'de Finlandiya'ya karşı yapılan bir hazırlık maçında A milli takımında ilk kez forma giymiştir. 2022 FIFA Dünya Kupası için Polonya'nın kadrosuna seçilmesine rağmen, bir sakatlık nedeniyle turnuvaya katılamamış ve yerine Kamil Grabara çağrılmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa