Filip Đuričić kimdir?

Süper Lig Yunanistan kulübü Panathinaikos ve Sırbistan milli takımında oynayan Sırp profesyonel utbolcu Filip Đuričić kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
11 Nisan 2024 09:55
GÜNCELLEME
11 Nisan 2024 10:00
Filip Đuričić kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Sırbistan milli takımı ve Super League Greece kulübü Panathinaikos için forma giyen Filip Đuričić, yetenekleriyle dikkat çeken bir isim haline geldi. 30 Ocak 1992'de doğan Đuričić, futbol kariyerine Obrenovac 1905'de başladı ve daha sonra Red Star Belgrade gençlik sistemine katıldı. 2007'de Yunanistan'a taşınarak Olympiacos'ta bir yıl geçirdi ve ardından memleketi Radnički Obrenovac'ta üçüncü ligde forma giydi. Ocak 2010'da ise Heerenveen'e transfer oldu ve burada kendini göstermeye başladı.

2013 yılında Benfica'ya transfer olan Đuričić, burada önemli bir performans sergiledi ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerle dikkat çekti. Ardından Mainz 05, Southampton ve Anderlecht gibi kulüplerde kiralık olarak forma giydi. 2016 yılında Sampdoria'ya kiralık olarak gitti ve burada da başarılı bir performans sergileyerek kalıcı transferini gerçekleştirdi. Sassuolo'da geçirdiği dönemde ise Roberto De Zerbi'nin yönetimindeki takımda önemli bir rol üstlendi ve performansıyla göz doldurdu.

2022'de Sampdoria'ya geri dönen Đuričić, daha sonra Panathinaikos'a transfer oldu ve burada da etkileyici performansını sürdürüyor. Aynı zamanda Sırbistan milli takımında da başarılı maçlara imza atan Đuričić, ülkesinin 2022 FIFA Dünya Kupası kadrosunda yer aldı ve grup aşamasında önemli bir rol oynadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa