Dimitrios Limnios kimdir?

Süper Lig kulübü Panathinaikos ve Yunanistan milli takımında oynayan Yunan profesyonel futbolcu Dimitrios Limnios kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
11 Nisan 2024 10:08
GÜNCELLEME
11 Nisan 2024 10:16
Dimitrios Limnios kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Yunan futbolcu Dimitris Limnios, Super League kulübü Panathinaikos'un yanı sıra Yunanistan milli takımı için kanat oyuncusu olarak forma giymektedir. 27 Mayıs 1998 doğumlu olan Limnios, futbol kariyerine Niki Volos'ta başladı ve ardından 2012'de Atromitos'un altyapısına katıldı.

Atromitos'ta profesyonel kariyerine adım atan Limnios, 16 Ekim 2014'te Super League'de Ergotelis karşısında oyuna dahil olarak en genç oyuncular arasına adını yazdırdı. Daha sonra Avrupa sahnesinde de boy gösteren Limnios, Atromitos'ta önemli bir performans sergiledi ve PAOK'a transfer oldu.

PAOK'ta da başarılı bir dönem geçiren Limnios, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde de sahne aldı. 2020'de 1. FC Köln'e transfer olan oyuncu, burada da etkileyici performanslarını sürdürdü ve Hollanda'nın Twente kulübüne kiralık olarak gönderildi.

2023'te Panathinaikos'a transfer olan Limnios, burada da yükselen performansıyla dikkat çekiyor. Aynı zamanda milli takımda da önemli bir rol üstlenen Limnios, Avrupa futbolunda adından söz ettirmeye devam ediyor.

Uluslararası alanda da adından söz ettiren Limnios, genç yaş kategorilerinde Yunanistan'ı temsil etti ve milli takımda da önemli maçlara imza attı. Özellikle 2019'da UEFA Avrupa Şampiyonası elemelerinde attığı golle dikkatleri üzerine çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa