Lazaros Rota kimdir?

Süper Lig kulübü AEK Atina ve Yunanistan milli takımında sağ bek olarak oynayan profesyonel futbolcu Lazaros Rota kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
11 Nisan 2024 10:29
GÜNCELLEME
11 Nisan 2024 10:42
Lazaros Rota kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Lazaros Rota, Super Lig kulübü AEK Atina ve Yunanistan milli takımı için sağ bek pozisyonunda forma giyen bir profesyonel futbolcudur. 23 Ağustos 1997'de doğan Rota, kariyerine Iraklis Reserves'in 2. takımında başladı. Daha sonra Slovakya'nın 2. Lig kulüplerinden FK Slavoj Trebišov'da oynadı ve profesyonel bir sözleşme imzalayarak Zemplín Michalovce'ye transfer oldu.

Zemplín Michalovce Rota, Fortuna Liga'da Zemplín Michalovce formasıyla DAC Dunajská Streda'ya karşı 29 Temmuz 2018'de profesyonel ligdeki ilk maçına çıktı. Rota, deplasmanda oynanan ve 1-4 yenildikleri maçta tam süre forma giydi.

Fortuna Sittard Rota'nın Fortuna Sittard'a transferi 31 Ocak 2020'de duyuruldu. Hollanda kulübüyle 3.5 yıllık bir sözleşme imzaladı. Ancak, 31 Ağustos'ta iki tarafın karşılıklı anlaşarak milli savunmacının sözleşmesini feshettiği açıklandı.

AEK Atina AEK Atina, 2 Eylül 2021'de 24 yaşındaki sağ bek Lazaros Rota'yı ücreti açıklanmayan bir anlaşma ile üç yıllığına kadrosuna kattığını duyurdu. 10 Nisan'da Aris'e karşı attığı beraberlik golü, o haftanın en iyi golü olarak seçildi. Bir sonraki hafta ise Ioannina'da yerel takıma karşı gol attı ve yine o haftanın en iyi golü seçildi.

Milli Takım Kariyeri Yunanistan'da doğup büyüyen ancak Arnavut kökenli olan Rota, hem Arnavutluk'u hem de Yunanistan'ı temsil etme hakkına sahipti. Ağustos 2020'de Rota, UEFA Uluslar Ligi'nde Slovenya ve Kosova'ya karşı Yunanistan milli futbol takımı kadrosuna çağrıldı. Milli takımdaki ilk maçına 11 Ekim 2020'de Moldova'ya karşı oynanan Uluslar Ligi maçında çıktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa