AB Zirvesi başladı

AB Zirvesi, Brüksel'de başladı. Toplantıda, ekonomi, rekabetçilik, Ukrayna, Türkiye ile ilişkiler ve Orta Doğu'daki gelişmeler ele alınacak. Zirve, Avrupa Parlamentosu seçimleri öncesindeki son toplantı olma özelliği taşıyor.
Afife Kaya
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 21:50
AB Zirvesi başladı

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Belçika'nın başkenti Brüksel'de buluşarak AB Zirvesi'ne başladı. Zirve, ekonomi ve rekabetçiliğin yanı sıra Ukrayna, Türkiye ile ilişkiler ve Orta Doğu'daki gelişmeleri ele alacak. Toplantıda, AB üyesi 27 ülkenin devlet veya hükümet başkanları, 21.00’de başlayan zirveye katılıyor.

Bu zirve, 6-9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesindeki son toplantı olma özelliği taşıyor. AB Konseyi Başkanı Charles Michel’in liderlik ettiği toplantıya, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AP Başkanı Roberta Metsola da katılıyor.

Toplantının ilk oturumunda Metsola'nın liderlere hitaben konuşmasının ardından, Ukrayna, Türkiye ile ilişkiler ve Orta Doğu’daki gelişmeler ele alınacak.

Özellikle dikkat çeken konulardan biri, uzun bir aradan sonra Türkiye ile ilişkilerin AB Zirvesi gündemine alınması oldu. Türkiye ile ilgili kısımda, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell’in AB Komisyonu ile 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı seçiminin ardından ikili ilişkilerin seyrine yönelik hazırladığı ve Kasım 2023’te sunduğu rapordaki önerilerin görüşüleceği belirtiliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2134145/ab-zirvesi-basladi
Etiketler: AB Zirves

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.