Hollanda Başbakanı: Türkiye ile ilişkiler önemli

Hollanda'nın geçici hükümetinin Başbakanı Mark Rutte, Türkiye ile olan iyi ilişkilerin Avrupa Birliği (AB) ve Hollanda için taşıdığı önemi vurguladı. Rutte, Türkiye'nin bölgedeki jeopolitik rolüne ve NATO müttefikliğine dikkat çekerken, Türkiye ile işbirliğinin terörle mücadele, güvenlik, iklim, enerji, ekonomi ve göç gibi birçok alanda önemli olduğunu belirtti.
Afife Kaya
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 00:16
Hollanda Başbakanı: Türkiye ile ilişkiler önemli

Hollanda'nın geçici hükümetinin Başbakanı Mark Rutte, Türkiye ile olan iyi ilişkilerin Avrupa Birliği (AB) ve Hollanda için taşıdığı önemi vurguladı. Rutte, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türkiye, bölgede büyük etkisi olan jeopolitik bir aktör ve ayrıca NATO müttefiki olarak çeşitli alanlarda ortaklıklarımız bulunuyor. Terörle mücadele, güvenlik, iklim, enerji, ekonomi ve göç gibi konularda işbirliği önemli" ifadelerine yer verdi.

"Türkiye ile iyi ilişkiler hayati öneme sahip"

Rutte, AB Zirvesi'nde Türkiye ile AB ve Hollanda arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik görüşmelerin yapılacağını belirtirken, "Türkiye ile iyi ilişkilerin AB ve Hollanda için hayati öneme sahip olduğunu" vurguladı.

Özellikle İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını ele alan Rutte, Orta Doğu'da güvenliğin sağlanması için gerilimin azaltılması gerektiğini belirtti. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına da dikkat çeken Rutte, Ukrayna'nın acilen daha fazla askeri destek alması gerektiğini vurguladı.

Rutte ayrıca, NATO ülkelerinin kendi savunma stoklarını koruma konusundaki zorluklarına da işaret ederek, "Yardım konusunda elimizden geleni yapıyoruz ancak acil durumlarda ülkemizi savunacak kaynakların da korunması gerekiyor" şeklinde konuştu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda Avrupa için büyük bir tehdit oluşturacağını belirten Rutte, Kiev'e daha fazla silah sağlanması durumunda NATO standartlarının altına düşülebileceğini ifade etti.

http://ankaramasasi.com/haber/2134158/hollanda-basbakani-turkiye-ile-iliskiler-onemli
Etiketler: Hollanda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.