Edirne'de darbettiği doktoru sosyal medya üzerinden tehdit edince tutuklanan şüpheli yine tahliye oldu

Edirne'de doktor B.B.Ö.'yü darbettiği suçlamasıyla tutuklanıp hakkında açılan davanın ikinci duruşmasında tahliye edilen Volkan Kuşçu, aynı hekimi bu kez sosyal medya üzerinden dizi repliğiyle tehdit ettiği gerekçesiyle yeniden tutuklanmıştı. Bunun üzerine açılan ikinci davanın ilk duruşmasında B.B.Ö yine tahliye edildi.
DHA
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 15:37
Edirne'de darbettiği doktoru sosyal medya üzerinden tehdit edince tutuklanan şüpheli yine tahliye oldu

Nazife Kuşçu, Servisi’nde kanser tedavisi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Dahili Yoğun Bakım Ünitesinde 6 Şubat'ta çoklu organ yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Asistan doktor olarak serviste görevli olan B.B.Ö., hastanın oğlu Volkan Kuşçu'ya doldurulması gereken ölüm belgeleriyle ilgili bilgi vermek istedi.

Volkan Kuşçu, bilgi verdiği sırada doktor B.B.Ö.'ye saldırdı.

Güvenlik görevlileri saldırıyı durdururken hastane yönetimi 'beyaz kod' bildirimi yaptı.

Hastaneye gelen polis ekiplerince gözaltına alınan Volkan Kuşçu'nun kontrolünde, 1,30 promil alkollü olduğu anlaşıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan Volkan Kuşçu’ya ev hapsiyle cezası verildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan Kuşçu, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe 9 Şubat'ta tutuklanarak cezaevine konuldu.

İkinci duruşmada tahliye edildi

Edirne 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan Volkan Kuşçu, ikinci duruşmada saldırı mağduru doktor B.B.Ö. ile ilgili kati doktor raporunun beklenmesi ve tahliye kararı çıkması üzerine Salıverildi. Duruşma da 12 Haziran'a erteledi.

Sosyal medyadan paylaşım yapınca yeniden tutuklandı

Ancak tahliye olan Kuşçu, bu kez de sosyal medya üzerinden tehdit içerikli mesaj paylaşımı yaptı. 'Cezaevinden çıkan adam katile dönüşür' repliğinin geçtiği bir dizi sahnesini paylaşarak mesaj gönderdiğini iddia eden doktor B.B.Ö’nün ailesi ise savcılığa şikayette bulundu.

Savcılık, haberleşme ve iletişim yasağı bulunan Kuşçu'nun paylaşımını 'tehdit' olarak kabul ederek tutuklama talebinde bulundu. Bu şikayetin ardından Kuşçu yeniden tutuklandı.

İşte, Edirne Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Seher Çimen Özgen’in ifadesiyle 'Ben defalarca bunu yaptım, 3 gün yatar çıkarım' diyerek hekim arkadaşlarını tehdit eden şüpheli  bu kez de tehditle ilgili davanın ilk duruşmasına çıktı.

Doktor B.B.Ö.’nün katılmadığı duruşmada avukatları ile Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürkan Altun, oda yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda meslektaşı ile sanık Volkan Kuşçu hazır bulundu.

"Tehdit etmedim"

Kuşçu, darp olayından dolayı pişman olduğunu söyledi.

Sosyal medya paylaşımlarında ise doktor B.B.Ö.’yü tehdit etmediğini öne süren Kuşçu, bakmakla yükümlü 2 çocuğu olduğunu, tehdit gibi bir niyetinin olmadığını dile getirdi.

Kuşçu, "Ben elime hiç silah almadım, geçim derdine düşmüş bir insanım" sözleriyle kendisini savundu.

Adli kontrol şartıyla tahliye edildi

Mahkeme heyeti,  1 aylık tutukluluk halini göz önünde bulundurarak adli kontrol şartıyla Kuşçu’nun tahliyesine karar verdi.

Kuşçu’ya yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 1 gün imza verme zorunluluğu getirildi.

Sonraki  duruşma 4 Temmuz'da görülecek.

Edirne Tabip Odası’ndan karara tepki

Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, duruşmadan sonra, karardan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek şöyle dedi:





http://ankaramasasi.com/haber/2134258/edirnede-darbettigi-doktoru-sosyal-medya-uzerinden-tehdit-edince-tutuklanan-supheli-yine-tahliye-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.