William Troost-Ekong kimdir?

Süper Lig Yunanistan kulübü PAOK'ta stoper olarak oynayan ve Nijerya milli takımının kaptanlığını yapan profesyonel bir futbolcu William Troost-Ekong kimdir?
Barış Yılmaz
|
20 Nisan 2024, Cumartesi - 13:37
William Troost-Ekong kimdir?

William Paul Troost-Ekong, 1 Eylül 1993 doğumlu bir profesyonel futbolcudur ve Super League Yunanistan kulübü PAOK'ta stoper olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Nijerya millî takımının da kaptanıdır.

Hollanda'da doğan Troost-Ekong, Hollandalı bir anneden ve Nijeryalı bir babadan oluşan karışık bir aileden gelmektedir. Hem Hollanda hem de Nijerya millî takımlarında oynamaya uygun olan Troost-Ekong, 2015 yılında Nijerya millî takımı için forma giymeye başladı ve o zamandan beri 70'ten fazla maça çıktı.

Kulüp kariyeri Troost-Ekong, İngiltere'nin Bishop’s Stortford şehrindeki Hockerill Anglo-European College'da ortaokul eğitimi aldı. Genç yaşlarda Fulham ve Tottenham Hotspur gibi İngiliz takımlarında futbol oynadıktan sonra Hollanda'da FC Groningen ve FC Dordrecht'te profesyonel kariyerine başladı.

2015 yılında Belçika kulübü KAA Gent'e transfer olan Troost-Ekong, buradan hemen sonra Norveç'in FK Haugesund takımına kiralık olarak gönderildi. 2017 yılında Türk Süper Lig kulübü Bursaspor'a transfer oldu ve ardından İtalyan Serie A kulübü Udinese'ye geçti.

29 Eylül 2020'de Troost-Ekong, İngiltere'nin EFL Championship ligi takımlarından Watford'a beş yıllık bir sözleşmeyle transfer oldu. İlk golünü 7 Kasım 2020'de Coventry City'e karşı 3-2'lik galibiyetle attı.

24 Ocak 2023'te Troost-Ekong, Serie A kulübü Salernitana'ya sezon sonunda satın alma opsiyonuyla kiralık olarak transfer oldu.

Millî kariyer Troost-Ekong, Hollanda'da genç yaş gruplarında forma giydikten sonra Nijerya'yı seçti. Nijerya millî takımıyla ilk maçına 13 Haziran 2015'te çıktı ve o zamandan beri çeşitli turnuvalarda ve kupa maçlarında önemli roller üstlendi.

http://ankaramasasi.com/haber/2134576/william-troost-ekong-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.