Taison kimdir?

Yunan Süper Ligi kulübü PAOK'ta sol kanat veya hücum orta saha oyuncusu olarak oynayan Brezilyalı profesyonel futbolcu Taison kimdir?
Suat Mutlu
|
20 Nisan 2024, Cumartesi - 14:41
Taison kimdir?

Taison Barcellos Freda, bilinen adıyla Taison, Yunan Süper Lig kulübü PAOK'ta sol kanat veya hücum orta saha olarak görev yapan Brezilyalı bir profesyonel futbolcudur.

Kulüp kariyeri Internacional Taison kariyerine Brezilya kulübü Internacional'da başladı ve hızla genç takımda dikkat çeken isimlerden biri haline geldi. 2008'de ilk takımında yer alarak Copa Sudamericana'yı kazandı. Büyük formu bir sonraki sezona da taşınarak Campeonato Gaúcho ve Suruga Bank Şampiyonluğu'nu kazandı ve Copa do Brasil'de ikinci oldu. Taison'un kulüpteki ilk dönemi 2010 Copa Libertadores şampiyonluğu ile sona erdi.

Metalist Kharkiv Avrupa'nın çeşitli kulüpleri arasında, Wolfsburg ve Napoli gibi takımlarla anılan Taison, nihayetinde Ukrayna kulübü Metalist Kharkiv'e yaklaşık 6 milyon avro karşılığında transfer oldu. Ukrayna'da iyi bir başlangıç yaptı ve hatta Willian'ı "en iyi yeni transfer" ödülüne geçerek attı. Brezilyalı, 8 Kasım 2012'de Rosenborg BK'ya karşı muhteşem bir Marco van Basten tarzı vole golü attı.

Shakhtar Donetsk Taison, 1 Ocak 2013'te yaklaşık 12.4 milyon sterlinlik bir ücret karşılığında Shakhtar Donetsk ile sözleşme imzaladı. Shakhtar'daki ilk maçına 13 Şubat 2013'te Borussia Dortmund'a karşı Şampiyonlar Ligi'nde çıktı ve 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı. İlk golünü Shakhtar için 19 Mayıs 2013'te Metalurh Zaporizhya'ya karşı 3-3 berabere biten maçta attı ve maçın adamı seçildi. Taison, 2012-13 Ukrayna Kupası finalinde Chornomorets Odesa'ya karşı 3-0'lık galibiyette gol attı.

Internacional'a Dönüş 16 Nisan 2021'de Internacional, Taison'ın 11 yıl aradan sonra çocukluk kulübüne geri döneceğini ve 2023'e kadar sözleşme imzaladığını duyurdu. Oyuncu, diğer çeşitli kulüplerden daha karlı teklifleri reddederek anlaşmanın gerçekleşmesine yardımcı olmak için önemli bir maaş kesintisi yaptı.

PAOK 14 Ocak 2023'te Taison, Yunan kulübü PAOK'a 1.5 yıllığına transfer oldu.

Millî kariyer Ukrayna millî takımı teknik direktörü Mykhaylo Fomenko ile yapılan bir röportajda Taison, Ukrayna millî takımı için bir aday olarak değerlendirildiğini belirtti. Ancak 22 Ağustos 2016'da yeni atanan menajer Tite, Taison'u Brezilya millî takımı için çağırdı. 2018 Dünya Kupası için Tite'in son 23 kişilik kadrosuna seçildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2134586/taison-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.