Rusya’dan ABD'nin Ukrayna'ya yardım kararına tepki

ABD'nin, dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna'nın yararına kullanması yönündeki kararına Moskova Yönetimi tepki gösterdi. Bunun mülkiyetin dokunulmazlığının ihlali anlamına geldiğine işaret eden Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “ABD bunun hesabını vermek zorunda kalacak” dedi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
21 Nisan 2024 10:23
GÜNCELLEME
21 Nisan 2024 10:42
Rusya’dan ABD'nin Ukrayna'ya yardım kararına tepki
AA
Kaynak AA


ABD Temsilciler Meclisinin, dondurulmuş Rus varlıklarını Ukrayna yararına kullanmayı öngören yasa tasarısını onaylaması Moskova’nın tepkisine yol açtı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, kararı Rus haber ajansı Tass'a değerlendirdi.

Dondurulmuş Rus varlıklarına el konulmasının ABD’nin imajına darbe indireceğini belirten Peskov, bunun telafisi mümkün olmayan zararlar vereceğinin altını çizdi.

Peskov: "Mülkiyet dokunulmazlığının ihlali"

Peskov, devlet mülkiyeti başta olmak üzere özel mülkiyetin dokunulmazlığının böyle bir kararla ihlal edilmiş olacağını vurguladı.

Bu yasaya Moskova'nın ne şekilde karşılık vereceği yönündeki soruyu ise Peskov şöyle yanıtladı:

Peskov: "ABD bunun hesabını vermek zorunda kalacak"

"Eğer bu gerçekten böyleyse ABD bunun hesabını vermek zorunda kalacak. Muhtemelen herhangi bir zaman kısıtlaması olmayacak. Bunu çıkarlarımıza en uygun şekilde yapacağız."

Zaharova:"Dünyadaki krizleri kötüleştirecek"

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya yardım içeren bu yasanın dünyadaki krizleri kötüleştireceğini dile getirdi.

 Zaharova, "Kiev rejimine askeri yardım terör faaliyetlerinin doğrudan desteklenmesi, Tayvan'a askeri yardım Çin'in iç işlerine müdahale, İsrail'e yardım ise bölgede benzeri görülmemiş gerginliğin artması anlamına geliyor." dedi.

Medvedev: "61 milyar kanlı dolara rağmen elbette zafer kazanacağız"

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev ise, bu yasanın "savaşın kurbanlarını en üst düzeye çıkaracağı" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Medvedev, "Esas olarak doyumsuz askeri sanayinin boğazına inecek olan 61 milyar kanlı dolara rağmen elbette zafer kazanacağız. Güç ve gerçekler bizimle." İfadeleriyle ABD’nin Ukrayna’ya yardım kararına tepki gösterdi.

ABD Temsilciler Meclisi, Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a 95 milyar dolarlık yardım sağlanması, dondurulmuş Rus varlıklarının Ukrayna yararına kullanılmasına ilişkin yasa tasarısını yapılan oylama sonunda kabul etmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa