Konstantinos Koulierakis kimdir?

Süper Lig kulübü PAOK ve Yunanistan milli takımında stoper olarak oynayan Giritli Yunan profesyonel futbolcu Konstantinos Koulierakis kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
21 Nisan 2024 16:08
GÜNCELLEME
21 Nisan 2024 16:18
Konstantinos Koulierakis kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Konstantinos Koulierakis, 28 Kasım 2003 doğumlu, Giritli Yunan bir profesyonel futbolcudur ve Süper Lig kulübü PAOK'ta ve Yunanistan milli takımında stoper olarak forma giymektedir.

Kariyeri Erken Kariyer Koulierakis, 2017'de Chania'dan gelen, hızlı, sol ayaklı bir savunma oyuncusu olarak geldi. Özellikle uzak mesafelerden çok iyi şut atan ve mükemmel fiziksel özelliklere sahip bir oyuncu olarak dikkat çekiyor. Sürekli olarak gelişen ve dengeli bir oyuncu olan Koulierakis, uluslararası düzeyde U17 şampiyonu olmuş, erken yaşta U19'a terfi etmiş ve burada da şampiyonluk yaşamıştır. Ayrıca A takımın antrenmanlarına da katılmıştır.

PAOK 2022 yaz sezonunda, bir hazırlık maçında Heerenveen'e karşı gösterdiği performansla birçok scout'ın dikkatini çeken Koulierakis'in durumuyla ilgili olarak kulüp yetkilileri 15 milyon avro'luk bir fiyat belirlemiştir.

Resmi olarak ilk maçına 20 Ağustos 2022'de Panetolikos'a karşı oynanan ve 1-0 sona eren evindeki galibiyette çıkan Koulierakis, kulüpteki ilk rekabetçi sezonunda ilk 11'de yer almayı başardı ve tüm müsabakalarda 31 kez forma giydi. Bu performansıyla büyük Avrupa takımlarının ilgisini çekmeyi başardı, bunlar arasında Fiorentina da bulunuyordu.

14 Mart 2024'te, Dinamo Zagreb'e karşı oynanan evindeki maçta biri asistli olmak üzere iki gol atarak 5-1'lik bir galibiyet (5-3'lük toplamda) ve UEFA Avrupa Konferans Ligi 2023-24 Çeyrek Finali'ne yükselme başarısı gösterdi. Maçın adamı seçildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa