Aslı Omağ kimdir?

Opera sanatçısı ve oyuncu olan Aslı Omağ kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
21 Nisan 2024 16:23
GÜNCELLEME
21 Nisan 2024 16:32
Aslı Omağ kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Aslı Omağ, 31 Temmuz 1969'da İstanbul'da doğdu. İlköğrenimini İngiltere'de Hounslow'da Alexandra İlkokulu ve Kew College Richmond okulunda tamamladı. 1980 yılında Türkiye'ye dönerek Nişantaşı Kız Lisesi'nden mezun oldu. Ardından Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Opera ve Sahne Sanatları Bölümü'ne özel yetenekle girdi ve bu bölümden mezun oldu. Yüksek lisansını Newport Üniversitesi Davranış Bilimleri Fakültesi'nde tamamladı.

Sanat hayatına Dr. Saadet İkesus ile başlayan Omağ, daha sonra Ayhan Baran ve Cemalettin Kurugüllü ile çalışmalarını sürdürdü. İstanbul Beyaz Güvercin Şarkı Yarışması'nda finale kaldığı "Sadece" adlı şarkısıyla tanınmaya başladı. Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye finaline "Son bir defa" adlı eseriyle katıldı. Ayrıca Fahir Atakoğlu'nun "12 Mart" adlı belgesel için bestelediği müzikteki ünlü soprano solosunu seslendirdi. 1996 yılında yapılan Altın Mikrofon Şarkı Yarışması'nda ikincilik ödülü aldı.

2003 yılından bu yana Grup Rapsodi ile sahne çalışmalarını sürdüren sanatçı, birçok müzikal oyun ve konserlerde yer aldı. Ayrıca 2003 yılında "Croma Triplet" adında bir müzik grubu kurdu ve oda müziğine farklı bir yaklaşım getirdi. Grup, klasik ve modern eserleri seslendirerek başarılı projelere imza attı.

Aslı Omağ ve grubu, müzikteki yenilikçi yaklaşımları ve orijinalliğiyle tanınır. Bugüne kadar birçok müzikal proje ve konser gerçekleştirdiler ve müzik evrensel bir dil olduğu için farklı projelerde cesur adımlar atmaya devam ediyorlar.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa