Stefan Schwab kimdir?

Süper Lig Yunanistan kulübü PAOK'ta orta saha oyuncusu olarak oynayan Avusturyalı profesyonel futbolcu Stefan Schwab kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
21 Nisan 2024 16:49
GÜNCELLEME
21 Nisan 2024 16:56
Stefan Schwab kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Stefan Schwab, Avusturyalı bir profesyonel futbolcudur ve Yunan Süper Lig kulübü PAOK'ta orta saha oyuncusu olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri Erken Kariyer Schwab, 27 Eylül 1990'da Saalfenten'de doğdu. Küçük yaşlardan itibaren sporlara ilgi duydu ve futbolun yanı sıra biatlon, kayak ve kayakla atlama sporlarıyla da ilgilendi. Futbol sevgisi ağır bastı ve 13 yaşında tamamen futbola odaklanmaya karar verdi.

Red Bull Salzburg ve Lustenau İlk olarak yerel bir takımda ve 14 yaşından itibaren de Salzburg Akademileri'nde oynadı. 2004-2011 yılları arasında burada kalarak 2009'da ikinci takıma yükseldi ve Avusturya Futbol Bundesliga'nın ikinci ligine çıktı. 2010 yılında Lustenau'ya kiralık olarak gönderildi ve 24 maça çıktı, altı gol ve yedi asist yaparak dikkatleri üzerine çekti.

Admira Wacker Admira Wacker, Schwab'ı kiralık anlaşmasıyla transfer etti ve ardından onu kalıcı olarak kadroya dahil etti. Kulüpte 2014'e kadar kalan Schwab, takımın önemli bir parçası haline geldi ve liderlik rolü üstlendi. Toplamda 114 maça çıktı, 20 gol attı ve 14 asist yaparak büyük takımların ilgisini çekti.

Rapid Wien 2014-15 sezonu Haziran 2014'te Rapid Wien, Admira Wacker'dan sadece 400.000 avroya Schwab'ı transfer etti ve üç yıl boyunca kulübün liderlerinden birini buldu. Schwab, 23 yaşında olmasına rağmen 36 maçta forma giydi, beş gol attı ve yedi asist yaparak etkili bir performans sergiledi. Rapid Wien ligi Red Bull Salzburg'un ardından ikinci sırada tamamladı ve Avusturya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi.

2015-16 sezonu Sezonun başında iyi bir başlangıç yapan Schwab ve Rapid Wien, Şampiyonlar Ligi Elemeleri'nde Ajax'ı yenerek iyi bir performans sergiledi. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde Shakhtar Donetsk'e elenmeleri sonrası Avrupa Ligi'ne katıldılar ve burada iyi bir grup aşaması geçirerek son 32 turuna yükseldiler.

Uluslararası Kariyer Schwab, Avusturya milli takımına ilk çağrısını 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Liechtenstein maçı için aldı. Eğer bu metni yazıp yazmadığımı sorarlarsa, sadece "Hayır!" diyebilirsiniz.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa