Netanyahu, Hamas’ı 'esir takası' için suçladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir esir takası anlaşmasının imzalanamamasını Hamas'ın taleplerinin ağırlaşmasına bağladı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
21 Nisan 2024 21:53
GÜNCELLEME
21 Nisan 2024 23:22
Netanyahu, Hamas’ı 'esir takası' için suçladı
AK
Afife Kaya Editör

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak bir esir takası anlaşmasının "Hamas'ın taleplerini artırması nedeniyle" imzalanamadığını belirtti. Netanyahu, Hamursuz Bayramı dolayısıyla yayınladığı bir görüntülü mesajında, "Gazze Şeridi’ndeki İsrailli esirleri kurtarma misyonundan bir an bile vazgeçmediğini" ifade etti.

Netanyahu, esir takası için yapılan tüm tekliflerin Hamas tarafından reddedildiğini iddia ederek, hükümete yönelik baskının Hamas'ı cesaretlendirdiğini ve İsrail'in iç ayrışmasından faydalandığını savundu.

Hamas'ın, esirleri serbest bırakmak için şartlarını ağırlaştırdığını öne süren Netanyahu, ilerleyen günlerde Hamas'a karşı diplomatik ve askeri baskının artırılacağını belirtti.

Hamas ile İsrail arasındaki müzakerelerde temel anlaşmazlıkların devam ettiği ifade ediliyor. Hamas'ın kalıcı bir ateşkes talep etmesine karşılık İsrail'in Gazze'ye saldırılarını sürdürme isteği çatışma sebepleri arasında.

Netanyahu, İsrail ordusunu ve savaşçılarını savunacağını belirterek, ABD'nin İsrail ordusuna yaptırım uygulama planlarına karşı güçlü bir şekilde karşı çıkacağını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa