Brent petrol ne kadar?

Uluslararası piyasalarda, Brent petrolün varili 86,29 dolardan işlem görüyor.
AA
|
22 Nisan 2024, Pazartesi - 09:58
Brent petrol ne kadar?

Cuma günü, Brent petrolün varil fiyatı 90,75 dolara kadar yükseldi, ancak günü 87,29 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün saat 09.35 itibarıyla, kapanışa göre yüzde 1,15 azalışla 86,29 dolara geriledi. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 81,22 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki düşüşte, Orta Doğu'daki gerginliğin azalmasıyla birlikte yatırımcıların yeniden temel piyasa faktörlerine odaklanması etkili oldu.

Cuma günü, İsrail'in İran'a misilleme saldırısı haberlerinin ardından Brent petrolün varil fiyatı, arzın kesintiye uğrayabileceği endişesiyle 91 dolara yaklaştı. Ancak, saldırı sonrası gelen "ılımlı" açıklamalar tansiyonun düşmesine ve fiyatların gerilemesine neden oldu.

Yeni haftada, küresel ekonomiye dair belirsizliklerin yol açtığı talep endişeleri fiyatları aşağı yönlü baskılamaya devam ediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine yönelik belirsizlikler devam ederken, dolar endeksi 106 seviyesine yükseldi. ABD dolarındaki değer kazancı, petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için pahalı hale getirerek alımların azalmasına ve fiyatların aşağı yönlü baskılanmasına katkıda bulunuyor.

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'de ham petrol stoklarındaki artış da zayıf talep endişelerini artırıyor.

Arz tarafında ise ABD'nin, günlük yaklaşık 600 bin varil ihracat kapasitesine sahip Venezuela'ya petrol ihraç etmesini sağlayan lisansını iptal etmesi ve Meksika'nın güçlü iç talep nedeniyle ihracatını kısıtlamaya hazırlanması endişeleri artırıyor.

Brent petrolde teknik olarak 86,87 ile 87,40 dolar aralığının direnç, 86,13 ile 85,81 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2134849/brent-petrol-ne-kadar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.