Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz. Bu konuda kararlıyız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Irak ziyareti dönüşünde "Biz terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz” diyerek terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.
Ersin Küçükbarak
|
23 Nisan 2024, Salı - 13:18
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Terörü öyle ya da böyle yok edeceğiz. Bu konuda kararlıyız”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyaretini ardından yurda döndü.

Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Irak'ta yürütülen terörle mücadeleyle ilgili değerlendirilmesi soruldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ta da Suriye'de de terör bataklığının sadece Türkiye’ni değil ortak çabayla kurutulacağını söyledi.

Bütün terör örgütleriyle ayrımsız ve aralıksız  bir şekilde mücadele ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak ve Suriye'de yuvalanan PKK/PYD/YPG ile  uzun yıllardır kapsamlı bir mücadele yürütüldüğüne işaret etti.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, bu mücadelenin aynı kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.

“Gönül ister ki komşularımız tavrı kendileri koysun"

Bu mücadelenin gerek yut içi gerekse sınır ötesinde, uluslararası hukukun içinde ve komşu ülkelerin toprak bütünlüğü noktasındaki hukukuna saygılı olarak süreceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gönül ister ki komşularımız topraklarından bize yönelen tehditler karşısında gereken tavrı kendileri koysun ve müşterek olarak bu mücadeleyi sürdürelim” dedi.

“Terör çukurlarının dümdüz edilmesi ve Irak için öngörülebilir yarınların inşa edilmesi şarttır”

PKK/PYD/YPG terör örgütünün Irak’ın da istikrarına, kalkınmasına, huzuruna bir tehdit olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı  Erdoğan şu değerlendirmede bulundu:




http://ankaramasasi.com/haber/2135054/cumhurbaskani-erdogan-teroru-oyle-ya-da-boyle-yok-edecegiz-bu-konuda-kararliyiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.