Fransa’da PKK finansörlerine operasyon

Fransa'da terör örgütü PKK'nın finansmanıyla ilgili yapılan soruşturma kapsamında 3 vilayette toplam 8 kişi gözaltına alındı. Soruşturma, terör eylemi hazırlığı amacıyla suç grubuna katılma, terör örgütünü finanse etme ve organize çete halinde haraç toplama girişimleriyle ilgili açıldı. Operasyon, Fransa'nın talebi üzerine Belçika'da da gerçekleştirildi. Türkiye'ye iade edilmek üzere sınır dışı edilme kararı olan PKK'lıların iadesine karşı çıkan terör yandaşları, olaylar çıkardı. Son bir ay içinde Fransa'dan Türkiye'ye iade edilen PKK'lı sayısı üçe ulaştı.
Kaynak: AA
|
23 Nisan 2024, Salı - 17:39
Fransa’da PKK finansörlerine operasyon

Fransa'da terör örgütü PKK'yı finanse ettikleri iddiasıyla 3 vilayette toplam 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Fransa Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı (Pnat), Paris Adli Mahkemesi'nin terörle mücadele birimi tarafından 2020-2024 yılları arasında PKK ile bağlantılı suçlarla ilgili başlatılan soruşturmayı açıkladı.

Soruşturma, terör eylemi hazırlığı amacıyla bir suç grubuna katılma, terör örgütünü finanse etme ve PKK terör örgütüyle bağlantılı olarak organize çete halinde haraç toplama girişimleriyle ilgili açıldı.

Fransa'da yapılan operasyon kapsamında Seine-Saint-Denis, Seine-et-Marne ve Bouches du Rhone vilayetlerinde bugün 8 kişi gözaltına alındı.

Belçika'da terör örgütü PKK propagandası yapan "Sterk tv ve Medya Haber tv" tarafından kullanılan ofislerde yapılan aramalar, bir Fransız terörle mücadele savcısının talebi üzerine gerçekleştirildi.

Belçika'da federal polis, ülkenin Flaman Bölgesi'ndeki Denderleeuw kasabasında yer alan ve terör örgütü PKK propagandası yapan "Sterk tv ve Medya Haber tv" tarafından kullanılan ofislere baskın gerçekleştirmişti.

Ofislerde yapılan aramalarda bazı bilgisayarlara ve çok sayıda dokümana el konuldu.

Belçika Federal Savcılığı, operasyonun, terörün finansmanının önlenmesi konusunda soruşturma yürüten Fransa'nın talebi üzerine gerçekleştirildiğini bildirdi.

Fransa'dan sınır dışı edilme kararı olan PKK'lı Firaz Korkmaz'ın Türkiye'ye iadesine karşı çıkan terör örgütü yandaşları 27 Mart'ta Charles de Gaulle Havalimanı'nda olay çıkardı.

Yaklaşık 20 kişilik grup, Korkmaz'ı götüren Ulusal Geri Gönderme Birimi ekibine saldırdı.

"PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan ulusal seviyede aranan Mehmet Kopal ise 9 Nisan'da Fransa'dan Türkiye'ye getirildi.

Fransa'dan son bir ay içinde PKK'lı Serhat Gültekin de Türkiye'ye iade edildi.

http://ankaramasasi.com/haber/2135087/fransada-pkk-finansorlerine-operasyon
Etiketler: Fransa pkk
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.