Rusya-THY krizi derinleşiyor

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu, Arjantin ve Meksika uçuşlarında THY'nin Rus vatandaşlarına karşı zorluk çıkardığı haberleri üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı ve THY'ye açıklama talep etti. Ancak, talebe yanıt alınamayınca Rusya, vatandaşlarını THY ile seyahat etmemesi konusunda resmi bir uyarıda bulundu. THY yetkilisi ise durumun THY ile ilgili olmadığını, Meksika'dan ABD'ye girmek isteyen mültecilerin politikasıyla ilişkili olduğunu belirtti ve Rus turistlerin Meksika'ya girişine izin verilmeme ihtimalini vurguladı.
Afife Kaya
|
23 Nisan 2024, Salı - 20:02
Rusya-THY krizi derinleşiyor

Rusya ile Türk Hava Yolları (THY) arasındaki gerilim tırmanıyor. Rusya, vatandaşlarına THY ile seyahat etmemeleri konusunda resmi bir uyarıda bulundu. Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov'un Arjantin ve Meksika'ya yapılan uçuşlarda THY'nin Rus vatandaşlarına karşı zorluk çıkardığı haberleri ve şikayetleri üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı ve THY ile temas kurarak açıklama talep etmişti. Ancak, bu talebe Türkiye tarafından bir yanıt gelmemesi üzerine Rusya, vatandaşlarını THY ile seyahat etmemesi konusunda resmi bir uyarıda bulundu.

THY yetkilisi, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, Rus vatandaşlarının uçağa kabul edilmemesinin THY ile ilgili olmadığını belirtti. Durumun özellikle Meksika'dan yasa dışı yollarla ABD'ye girmek isteyen mültecilerin bulunduğu Meksikalı yetkililerin politikasıyla ilgili olabileceğini ifade eden yetkili, ayrıca pasaport sahibi Rus turistlerin Meksika'ya girişine izin verilmeme ihtimalinin yüksek olduğunu da vurguladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2135105/rusya-thy-krizi-derinlesiyor
Etiketler: rusya thy
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.