Patiswiss CEO'su Yıldız'ın istifası ardından yeni tartışma!

Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız'ın özgeçmişinde yer alan Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programını tamamladığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Yıldız'ın istifasıyla sonuçlanan küflü çikolata olayının ardından gelen bu tartışma, Yıldız'ın geçmişine yönelik şeffaflık konusunu gündeme getirdi.
Afife Kaya
|
23 Nisan 2024, Salı - 21:23
Patiswiss CEO'su Yıldız'ın istifası ardından yeni tartışma!

Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız'ın özgeçmişinde yer alan Hacettepe Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Yüksek Lisans programını tamamladığı tarihlerin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Yıldız'ın iddia ettiği 2011-2013 yılları arasında bitirdiği lisans programının, Hacettepe Üniversitesi'nin web sitesinde belirtilen bilgilere göre ilk mezunlarını 2015 yılında verdiği ortaya çıktı.

Bu durum, Yıldız hakkında daha önce başlayan tartışmalara yeni bir boyut ekledi. Ancak Elif Aslı Yıldız, konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Erdi Daşdemir, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımla durumu doğruladı ve Yıldız'ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Elif Aslı Yıldız, daha önce de sosyal medyada yaşanan bir olay sonrasında gelen tepkiler üzerine Patiswiss CEO'su olarak istifa etmişti. Bir kullanıcının Patiswiss marka çikolatanın küflendiğiyle ilgili paylaşımına verdiği cevap nedeniyle istifasını açıklayan Yıldız, tüketicilerden ve kamuoyundan özür dileyerek görevinden ayrıldı.

Yıldız'ın istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, tüketicilerden birini hatalı bir cevapla üzdüğünü kabul ederek samimi bir özür dilediğini ifade etti. Başta kadın istihdamını artırmayı ve iş hayatındaki eşitliği savunmayı misyon edindiğini belirten Yıldız, verdiği hatalı cevabın savunulamayacağını vurguladı.

http://ankaramasasi.com/haber/2135111/patiswiss-ceosu-yildizin-istifasi-ardindan-yeni-tartisma

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.