Erdoğan'dan Özgür Özel açıklaması: Görüşme talebi oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gündeme gelen yeni anayasa görüşmesi, Türk siyasi arenasında geniş yankı uyandırdı. Erdoğan'ın Özel ile planlanan görüşmede yeni anayasa konusunu gündeme getireceklerini açıklamasının ardından Özel'in anayasanın mevcut durumunu eleştiren sözleri ve gelecek hafta yapılacak görüşme için randevu talebi, siyasi gündemin odağında yer alıyor. Bu tartışma, Türkiye'nin siyasi geleceğine dair belirleyici bir adım olarak değerlendirilirken, liderler arasındaki diyaloğun şekillendireceği sonuçlar merakla bekleniyor.
Afife Kaya
|
23 Nisan 2024, Salı - 21:42
Erdoğan'dan Özgür Özel açıklaması: Görüşme talebi oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de düzenlenen resepsiyonda yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşme talebini memnuniyetle karşıladığını söyledi. 

Erdoğan, resepsiyonda Özgür Özel'i çaya davet ederek, samimi bir ortamda gerçekleştirilecek görüşmeye zemin hazırladı. Özel ise gelecek hafta içinde uygun bir tarih belirleneceğini ve görüşmenin detaylarının netleştirileceğini duyurdu.

Neler olmuştu?

Irak dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Özel ile planlanan görüşme sırasında yeni anayasa konusunu gündeme getireceklerini belirtti.

Erdoğan, bu açıklamalarında, "Sayın Özel’in bu ziyaretinin gerçekleşmesi halinde kendisiyle de bunları konuşarak böyle bir adımı atabileceğimizi kendisine teklif etmekten daha doğal bir şey olmaz. Biz Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli köşe taşlarından biri olan yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili çalışmaktan, gayret etmekten geri durmayacağız" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Erdoğan'ın bu açıklamalarına yanıt verdi. Anayasanın mevcut durumunu eleştiren Özel, "Elbette ikimiz de gündemlerimizi konuşacağız, müzakereler, görüşmeler elbette olur liderler arasında ama bir şey uymamak için değiştirilmez. Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim" şeklinde konuştu.

Özel, gelecek hafta yapmayı planladıkları görüşme için randevu talep edeceklerini belirtirken, anayasa konusunda Erdoğan'ın taleplerine de değindi. "Ancak anayasa ile ilgili birtakım talepleri oldu. Tabii ki TBMM müzakere zeminidir ve her zaman liderler birbirleriyle konuşur. Ama bir insanın ‘anayasayı değiştirelim’ demesi için değiştireceğiniz anayasayı ne yapacaksınız? Geçen sefer değiştirilen anayasaya niye uymuyorsunuz? Bir anayasa uymamak için değiştirilir mi?" şeklinde konuştu.

http://ankaramasasi.com/haber/2135120/erdogandan-ozgur-ozel-aciklamasi-gorusme-talebi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.