Oya Tekin kimdir?

Avukat ve siyasetçi olan Oya Tekin kimdir?
Suat Mutlu
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 11:06
Oya Tekin kimdir?

Oya Tekin, 17 Aralık 1966'da Tarsus, Mersin'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Tekin, 1991 yılında kurduğu Tekin Hukuk avukatlık ofisi ile Türkiye çapında tanınmış bir avukatlık ofisi haline gelmiştir. 2018 yılında Mersin Üniversitesi Kadın Araştırmaları bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır.

Siyasi kariyerinde de aktif olan Tekin, 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi'nden 6. sıra milletvekili adayı olarak yer almıştır. Ayrıca, 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde kadın muhtar adaylarıyla yaptığı görüşmelerden derlediği "Cam Tavanları Kırıyoruz" adlı kitabı ile de dikkat çekmiştir.

Avukatlık kariyerinde çevre konularına da önem veren Tekin, 1993 yılında Galleria alışveriş merkezine karşı açtığı davayla Türkiye'de ilk çevre davasını açan avukatlardan biri olmuştur. Ayrıca, Emek Büroları'nın Adana'daki kuruluşunda aktif rol oynamış ve halen Mülteci ve İnsan Hakları Komisyonunda çalışmaktadır. Aladağ yurt yangını davasında İHD adına gözlemci olarak yer almış ve köydeki çocuklar için SHD tarafından düzenlenen yaz kampında aktif görev üstlenmiştir.

Siyasi arenada da etkin olan Tekin, 2010 yılından itibaren Adana Barosu Staj Komisyonu'nda aktif rol almış ve 2013 yılında iki dönem boyunca Adana Barosu Demokrat Avukatlar Grubu başkanlığını yapmıştır. 2016 yılında ise Adana Barosunun ilk kadın başkanı olmak amacıyla Demokrat Avukatlar Grubundan baro başkanlığına aday olmuştur.

http://ankaramasasi.com/haber/2135185/oya-tekin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.