Türkiye, ABD'nin İnsan Hakları Raporuna sert tepki gösterdi

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin 2023 İnsan Hakları Raporu'nu sert bir dille eleştirdi. Bakanlık, raporun ABD'nin terör örgütleriyle işbirliği yapması ve çifte standart politikası nedeniyle tarafsızlık ve objektiflikten uzak olduğunu belirtti.
Kaynak: AA
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 18:32
Türkiye, ABD'nin İnsan Hakları Raporuna sert tepki gösterdi

Türkiye, ABD'nin yayımladığı "2023 İnsan Hakları Raporu"nu sert bir dille eleştirdi. Dışişleri Bakanlığı, raporun ABD'nin terör örgütleriyle kurduğu ortaklıklar ile insan hakları konusunda izlediği çifte standardı yansıttığını belirtti. Türkiye'nin yazılı açıklamasında, raporun tarafsızlık ve objektiflikten uzak olduğu ifade edildi. Bakanlık, raporda Türkiye'ye yönelik asılsız iddiaların yer aldığını ve gerçek dışı bilgilere yer verildiğini vurguladı.

Ülkemizin demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine bağlılığının altı çizilirken, terörle mücadeledeki kararlılık vurgulandı. Türkiye, ABD'yi terörle mücadele konusundaki haklı ve meşru mücadelesini anlamaya çağırdı. Dışişleri Bakanlığı, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu raporun da kaynağı belirsiz iddialar ve terör örgütlerinin söylemleri temelinde hazırlandığını belirtti.

http://ankaramasasi.com/haber/2135264/turkiye-abdnin-insan-haklari-raporuna-sert-tepki-gosterdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.