Biden, milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna ve İsrail'e yönelik milyar dolarlık yardım paketini imzaladı. Paket, İsrail'e 26 milyar dolarlık askeri destek sağlarken, Hint-Pasifik bölgesine de 8,1 milyar dolarlık bir destek sunmayı içeriyor. Senato'da kabul edilen paket, Gazze'ye yönelik yardımları da kapsıyor ve ABD'nin uluslararası arenadaki güçlü destek politikasını yansıtıyor.
Kaynak: AA
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 19:24
Biden, milyar dolarlık yardım paketini imzaladı

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna ve İsrail'e yönelik kapsamlı yardım paketini onayladı. İçeriğinde İsrail'e büyük ölçüde askeri destek sağlayan ve ayrıca Hint-Pasifik bölgesine önemli kaynaklar tahsis eden paket, Senato Genel Kurulu'nda 78 evet oyu ile kabul edildi.

Biden, "Yardım paketi Gazze'ye yardımlar açısından da oldukça önemli" açıklamasını yaparak, İsrail'in bu yardımların Gazze'ye ulaşımını hızlandırması gerektiğini belirtti.

Paketin detaylarına göre, toplamda 61 milyar dolarlık Ukrayna'ya askeri destek sağlanacak. Ayrıca, savaş bölgelerine insani yardım amacıyla 9 milyar dolar tahsis edilirken, İsrail'e 26 milyar dolarlık askeri destek sunulacak. Bunun yanı sıra, Hint-Pasifik bölgesine (özellikle Tayvan'a) 8,1 milyar dolarlık bir destek planlanıyor.

Beyaz Saray'a gönderilen paketin son tasarısında ise ABD'de bulunan Rusya'ya ait varlıkların dondurularak Ukrayna'ya yardım amacıyla kullanılması ve TikTok'un ABD'de yasaklanması da Biden'ın imzasıyla onaylandı.

http://ankaramasasi.com/haber/2135267/biden-milyar-dolarlik-yardim-paketini-imzaladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.