Harold Moukoudi kimdir?

Süper Lig Yunanistan kulübü AEK Atina'da stoper olarak oynayan profesyonel futbolcu Harold Moukoudi kimdir?
Barış Yılmaz
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 14:04
Harold Moukoudi kimdir?

Harold Desty Moukoudi, 27 Kasım 1997 doğumlu bir profesyonel futbolcudur ve Yunan Süper Lig takımlarından AEK Atina'da stoper olarak görev yapmaktadır. Fransa'da doğan Moukoudi, uluslararası düzeyde Kamerun'u temsil etmektedir.

Erken yaşam Moukoudi, Kylian Mbappé'nin de geldiği Bondy'de doğmuştur. Ebeveynleri Douala, Kamerun'da doğmuştur. Babasının doğal olarak Fransız vatandaşlığını kazanmasıyla, 17 Ocak 2000'de Fransız vatandaşlığına geçmiştir.

Kulüp kariyeri AEK Atina 17 Ağustos 2022'de Saint-Étienne'den ayrılma kararı aldıktan sonra Moukoudi, Atina'ya giderek AEK'e transfer olma olasılığını tartışmıştır. Bir gün sonra Yunan kulübü resmi olarak Moukoudi'nin bedelsiz transferi ve 2026 yazına kadar olan sözleşmesini açıkladı.

14 Mayıs 2023'te AEK, Volos karşısında rahat bir 4-0 galibiyetle 13. şampiyonluğunu kutladı. On gün sonra Moukoudi, AEK'nin PAOK'u 2-0 yenerek 1978'den bu yana ilk çifte şampiyonluğunu ve toplamda üçüncüsünü kazandığı Yunanistan Kupası finalinde gol attı, altıncı dakikadan itibaren on kişi kalmalarına rağmen.

Temmuz ayının başlarında Lens, 8 ila 10 milyon avro arasında bir teklif sundu, ancak Yunan kulübü bunu reddetti.

Uluslararası kariyer İkili vatandaşlığı nedeniyle Moukoudi, hem Kamerun hem de Fransa milli takımları için oynamaya uygun durumdaydı. Fransa'da genç milli takımlarda forma giydi.

http://ankaramasasi.com/haber/2135393/harold-moukoudi-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.