Sel can aldı! Bilanço ağır

Tanzanya'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda meydana gelen sellerde 155 kişi hayatını kaybetti, 236 kişi yaralandı. Başbakan Kassim Majaliwa, felaketin ülkenin 26 bölgesinde 200 bin kişiyi etkilediğini ve 10 bin evin zarar gördüğünü açıkladı. Sellerin etkisiyle okullar, yollar, köprüler ve sağlık tesisleri hasar gördü, birçok çiftlik hayvanı telef oldu. Tanzanya Meteoroloji Kurumu, şiddetli yağışların önümüzdeki aya kadar devam edeceğini öngörüyor.
Kaynak: AA
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 18:12
Sel can aldı! Bilanço ağır

Tanzanya'nın başkenti Darüsselam'da şiddetli yağışların sebep olduğu sellerde, acı bir bilanço ortaya çıktı. Ülkenin güneyinde yaşanan doğal felaket, 155 kişinin hayatını kaybetmesine ve 236 kişinin yaralanmasına neden oldu.

Başbakan Kassim Majaliwa, meclis oturumunda yaptığı konuşmada, şiddetli yağışların sebep olduğu sellerde 155 kişinin yaşamını yitirdiğini, yaralı sayısının ise 236 olduğunu açıkladı.

200 Bin Kişi Etkilendi

Ülkenin 26 bölgesinde etkili olan yağışların, 200 bin kişiyi etkilediği ifade edildi. Majaliwa, bu felaketin ardından 10 bin evin zarar gördüğünü de belirtti.

Sellerin yol açtığı zararlar arasında okullar, yollar, köprüler ve sağlık tesislerinin bulunduğu aktarılırken, birçok çiftlik hayvanının da telef olduğu bildirildi.

Gelecek Aya Kadar Devam Edecek

Tanzanya Meteoroloji Kurumu'nun verilerine göre, şiddetli yağışların önümüzdeki aya kadar devam etmesi bekleniyor. Ülke genelinde alınan önlemlerle birlikte, afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar sürüyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2135435/sel-can-aldi-bilanco-agir
Etiketler: tanzanya sel
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.