Bitcoin'de sert düşüş: 63 bin doların altına geriledi!

Dünyanın önde gelen kripto parası Bitcoin, ABD ekonomisine dair açıklanan düşük büyüme rakamlarıyla birlikte sert bir düşüş yaşadı. Mart ayında rekor kırarak 74 bin dolara kadar çıkan Bitcoin, son dönemdeki dalgalanmalarla birlikte 63 bin doların altına geriledi.
Afife Kaya
|
25 Nisan 2024, Perşembe - 20:01
Bitcoin'de sert düşüş: 63 bin doların altına geriledi!

ABD ekonomisine dair yayınlanan verilerin ardından kripto para piyasalarında sert bir düşüş yaşandı. Dünyanın ilk kripto parası olan Bitcoin, son dönemdeki yükseliş trendini sürdürmekte zorlanarak 63 bin doların altına geriledi. Mart ayında 74 bin dolara kadar tırmanarak rekor kıran Bitcoin, dalgalanmaların etkisiyle yeni bir seviyeye indi.

ABD'nin açıkladığı büyüme rakamları, yaklaşık iki yılın en düşük seviyesine gerileyerek ekonomide durgunluğa işaret etti. İlk çeyrekte yüzde 1,6 büyüme kaydeden ABD ekonomisi, bu verilerle yatırımcıların endişelerini artırdı.

Enflasyondaki güçlenme ivmesi ise "yumuşak iniş" senaryolarına dair iyimserlikleri azalttı. ABD verilerinin etkisiyle riskli varlıklardaki kayıplar daha da hızlandı.

Bitcoin, 64 bin dolar civarından sert bir düşüş yaşayarak 62 bin 900 dolara kadar geriledi. Ancak bu seviyelerden gelen alımlarla bir miktar toparlanarak 63 bin 500 dolar bandında dengelendi. Ethereum da benzer şekilde 3 bin 72 dolara kadar geriledi.

Mart ayında 74 bin dolara kadar yükselerek rekor kıran Bitcoin'ın yaşadığı değer kaybı, kripto para piyasalarında endişelerin artmasına neden oldu.

http://ankaramasasi.com/haber/2135438/bitcoinde-sert-dusus-63-bin-dolarin-altina-geriledi
Etiketler: BITCOIN

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.