Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı gününde

Balıkesir’in Gönen ilçesinde tekrar başlatılan kayıp Korhan Berzeg’i arama çalışmalarında dün 1 kemik parçası daha bulundı. 30 kilometrekarelik alan, 3 kadavra arama köpeği ile taranırken 61 jandarma personeli, tırmıklarla tek tek çalıların arasını arıyor.
DHA
|
27 Nisan 2024, Cumartesi - 15:41
Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 316’ncı gününde

ABD'de bulunan Dünya Bankası'nda bir dönem 'Asya Direktörü' olarak çalıştıktan sonra emekli olup, İstanbul Büyükada'daki evinde yaşamaya başlayan Korhan Berzeg, geçen yıl Mayıs ayında İngiliz eşi Angela Berzeg ile Balıkesir'in Gönen ilçesi kırsal Armutlu Mahallesi'ndeki yazlık evine geldi.

Evinden, 17 Haziran'da, doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina' ile yürüyüş yapmak için çıkan Berzeg’ten bir daha haber alınamadı.

Bölgede, AFAD, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Ankara Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ile gönüllü arama ve kurtarma ekipleri, iz takip ve kadavra köpekleriyle aylarca arama çalışması yaptı.

Aramalarda hiçbir ize rastlanmadı.

Adeta sırra kadem basan Berzeg'in birlikte yürüyüşe götürdüğü köpeği Tina, kaybolduktan 74 gün sonra, 29 Ağustos sabahı, Armutlu Mahallesi'ndeki evine geri döndü.

Bunun üzerine Tina da aramalara dahil edildi. 74 gün boyunca alıkonulduğu düşünülen yere gitmesi için GPS takılıp, aç bırakılan 'Tina', katkı sağlayamadı.

Arama çalışmaları Korhan Berzeg kaybolduktan 130 gün sonra, 24 Ekim'de sonlandırıldı.

Kimlik ve kredi kartı bulundu

Berzeg’in kayboluşundan 312 gün sonra, 24 Nisan’da sürpriz bir gelişme oldu.

Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, mahalleye gelen su ile ilgili inceleme yaptığı sırada Korhan Berzeg'in Armutlu Mahallesi'nde bulunan evinin 4 kilometre uzağındaki ormanda dere kenarında Berzeg'e ait kimlik ve kredi kartı, kıyafet ile insana ait olduğu değerlendirilen kemik parçaları bulduğunu haber verdi.

Olay yeri inceleme ekipleri, paça kısımları parçalanmış pantolonun cebinde yine parçalanmış kahverengi cüzdan ve içerisinde Korhan Berzeg adına düzenlenmiş 3 farklı bankaya ait kredi kartı, 1 banka kartı, ⁠parçalanmış halde İstanbul ücretsiz taşıma kartı, İstanbul Mavi kart, yine Korhan Berzeg adına düzenlenmiş sürücü belgesi ve kimlik kartı ile biri parçalanmış 5 adet 10 TL, ⁠1 adet 100 TL, ⁠1 adet 50 TL, 1 araç anahtarı ile muhtelif anahtarlar buldu.

Üzerinde doku olmayan kemik parçaları İstanbul’a gönderildi

Üzerinde doku olmayan kemik parçalarının kalça ve göğüs kafesine ait olduğu değerlendiriliyor.

DNA testi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderilen kemik parçaları ile Korhan Berzeg’in kızı Nisa Berzeg’den alınan kan örneği karşılaştırılacak.

Dün 1 kemik parçası daha bulundu

Tekrar başlatılan arama çalışmalarının 3’üncü gününde, 10 santimetre uzunluğunda bir kemik parçası daha bulundu.

Ekipler yeni bulguya, tırmıklarla baktıkları çalıların arasında ulaştı.

Bu kemik parçası da İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Bursa, İstanbul ve İzmir’den kadavra köpekleri gönderildi 

Korhan Berzeg’i arama çalışmaları 3 kadavra köpeği ve  61 personelle devam ediyor.

İyi koku almaları için 20 dakika iz sürüp, 40 dakika dinlendirilen köpekler, dönüşümlü olarak arazide tarama yapıyor.

Sık bitki örtüsüne sahip bölgede arama ekipleri bir ize ulaşabilmek için tırmıklarla çalıların diplerini tek tek süpürüyor.

http://ankaramasasi.com/haber/2135687/korhan-berzegi-arama-calismalari-316nci-gununde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.