Lukas Rupp kimdir?

Yunan Süper Ligi kulübü Aris'in orta saha oyuncusu olarak oynayan Alman profesyonel futbolcu Lukas Rupp kimdir?
Canan Salman
|
27 Nisan 2024, Cumartesi - 15:56
Lukas Rupp kimdir?

Lukas Peter Rupp, Almanya doğumlu bir profesyonel futbolcudur.

Kariyeri Erken Kariyer Rupp'un futbol kariyeri, Karlsruher SC ile başladı. Haziran 2011'de, takım arkadaşı Matthias Zimmermann ile birlikte Borussia Mönchengladbach tarafından transfer edildi. Bu transferle birlikte, sportif direktör Max Eberl tarafından çok yönlülüğü övüldü. Ancak, ilk sezonunda sadece üç kez forma giyebildi ve daha sonra SC Paderborn'a kiralandı.

SC Paderborn 2013-14 sezonunun sonunda, Rupp'un Borussia Mönchengladbach ile sözleşmesinin yenilenmeyeceği açıklandı. Rupp, daha önce kiralık olarak oynadığı SC Paderborn 07'ye katıldı ve burada kişisel başarılar elde etti. Ancak, sezon sonunda takımı Freiburg ile birlikte küme düştü.

VfB Stuttgart Paderborn'un küme düşmesinin ardından, Rupp VfB Stuttgart'a transfer oldu. Stuttgart'a transferinde transfer ücreti ödenmedi ve üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Performansıyla dikkat çeken Rupp, sezon sonunda Middlesbrough gibi kulüplerle ilişkilendirildi.

1899 Hoffenheim Stuttgart'un küme düşmesinin ardından, Rupp'un Hoffenheim'a transferi 'çok yakın' olarak rapor edildi ve transfer bedeli 6 milyon Euro'ya kadar çıkabilirdi. Transfer sonrasında, Hoffenheim'a yakın olan doğum yeri Heidelberg'e geri döndü.

Norwich City Ocak 2020'de İngiliz kulübü Norwich City'ye transfer oldu. Takımı adına ilk golünü EFL Cup ikinci turunda Bournemouth'a karşı attı.

Aris Ocak 2023'te Yunan kulübü Aris'e transfer oldu ve burada kariyerine devam etmektedir.

http://ankaramasasi.com/haber/2135690/lukas-rupp-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.