Gianluca Scamacca kimdir?

Serie A kulübü Atalanta ve İtalya milli takımında forvet olarak oynayan İtalyan profesyonel futbolcu Gianluca Scamacca kimdir?
Canan Salman
|
28 Nisan 2024, Pazar - 15:18
Gianluca Scamacca kimdir?

Gianluca Scamacca, 1 Ocak 1999'da doğmuş olan İtalyan profesyonel bir futbolcudur ve Serie A kulübü Atalanta ile İtalya millî takımında forvet olarak görev yapmaktadır.

Futbol kariyeri, Lazio ve Roma'nın altyapılarında başlamış olan Scamacca'nın, 2015 yılında PSV Eindhoven'e transfer olmasıyla ilerlemiştir. Profesyonel kariyerine Eerste Divisie'de Jong PSV formasıyla başlamış ve kısa süre sonra Sassuolo'ya katılmıştır. Serie A'daki ilk maçına 18 yaşında çıkmış ve İtalya'daki profesyonel kariyerine başlamıştır.

Scamacca'nın gelişiminde kiralık olarak gönderildiği Cremonese, PEC Zwolle, Ascoli ve Genoa gibi takımlardaki deneyimleri büyük rol oynamıştır. Bu dönemler, kendisine önemli oyun zamanı ve farklı futbol ortamlarında tecrübe kazandırmıştır.

2021 yazında Sassuolo'ya geri dönen Scamacca, Temmuz 2022'de Premier Lig kulübü West Ham United'a transfer olmuştur. West Ham'daki zamanı, performansları ve attığı gollerle dikkat çekmiş, ancak diz sakatlığı nedeniyle sezonunun büyük bir bölümünü kaçırmıştır.

Ağustos 2023'te Scamacca, Atalanta'ya kalıcı olarak transfer olmuş ve burada da golcü olarak başarılı performanslar sergilemektedir. Monza'ya karşı attığı çift gol ve Liverpool'a karşı Anfield'da çift gol atan ilk İtalyan olması gibi dikkat çeken performansları bulunmaktadır.

Uluslararası alanda, Scamacca, U17, U19 ve U21 gibi çeşitli genç millî takımlarda İtalya'yı temsil etmiştir. 2021 yılında millî takımdaki ilk maçına çıkmış ve ilk golünü UEFA Euro 2024 elemelerinde İngiltere'ye karşı atmıştır.

http://ankaramasasi.com/haber/2135820/gianluca-scamacca-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.