İsrail'den Gazze'ye savaş hazırlığı!

İsrail, Gazze'deki gerginliği artırmak için harekete geçiyor. Genelkurmay Başkanı'nın onayıyla Gazze'ye yönelik askeri operasyonlar planlanıyor. Bu kararın ardından Hamas'ın yeni ateşkes ve esir takası anlaşmasına dair kararı beklenirken, bölgedeki tansiyon yükseliyor.
Afife Kaya
|
28 Nisan 2024, Pazar - 19:34
İsrail'den Gazze'ye savaş hazırlığı!

İsrail, Gazze'deki gerginliği tırmandırma planlarına yeşil ışık yaktı. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Gazze Şeridi'nde askeri operasyonları sürdürme planlarını onayladı. Bu kararın ardından Hamas'ın yeni bir ateşkes ve esir takası anlaşmasına dair kararını açıklaması bekleniyor.

İsrail ordusu, resmi X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, Güney Bölgesi Komutanı Tümgeneral Yaron Finkelman ve diğer komutanlarla yaptığı görüşmelerin ardından Gazze Şeridi'ndeki askeri operasyonları onayladığını duyurdu.

İsrail'in "Walla" internet sitesine göre, Halevi'nin görüşmeler sırasında Gazze'nin güneyinde bulunan Refah şehrini hedef alan operasyonel planları da onayladığı bildirildi.

Bu gelişmelerin yaşandığı sırada Hamas ise yeni bir ateşkes ve esir takası anlaşması için hazırlıklarını sürdürüyor. Hamas heyetinin, Gazze'deki ateşkes önerisine yanıtını iletmek üzere Kahire'ye gitmesi planlanıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hükümeti ise Refah'a yönelik saldırı planlarını gündemde tutuyor. Netanyahu, daha önce İsrail ordusuna Refah'a saldırı hazırlıkları yapılması talimatını vermişti.


Gazze'deki gerginliklerin artmasıyla birlikte İsrail'in komşusu Lübnan'dan da füze saldırıları rapor edildi. İsrail'in kuzeyine yönelik yapılan saldırıda bir asker yaralandı. Bunun üzerine İsrail Hava Kuvvetleri, Lübnan'daki Hizbullah hedeflerine karşılık verdi.

Son dönemde İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda birçok kayıp yaşandı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalarda 287 Hizbullah mensubu, 56 Lübnanlı sivil, 18 Emel Hareketi, 13 Hamas, 12 İslami Cihad mensubu ile 7 İsrailli sivil ve 12 asker hayatını kaybetti.

http://ankaramasasi.com/haber/2135869/israilden-gazzeye-savas-hazirligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.