Futbolcu Naldo'nun oğlu ve kayınpederinin ölümüne neden olan sürücü: “Keşke evden alkollü çıkmasaydım”

Antalyaspor’un Brezilyalı futbolcusu Naldo Pereria'nın oğlu Davi Pereria (4) ile kayınpederi Walter Tilatti'nin (65) ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına neden olan tutuklu sürücü Ferhat Karakaş (23), duruşmada, "Keşke evden alkollü şekilde çıkmasaydım. Yaşanan olay, her gece rüyalarıma giriyor" sözleriyle pişmanlığını dile getirdi.
DHA
|
30 Nisan 2024, Salı - 15:58
Futbolcu Naldo'nun oğlu ve kayınpederinin ölümüne neden olan sürücü: “Keşke evden alkollü çıkmasaydım”

Kaza  geçen sene 7 Eylül'de Antalya’da meydana geldi.

Ferhat Karakaş 34 FG 4053 plakalı otomobilin direksiyonuna alkollü olarak geçti ve Antalyaspor'un Brezilyalı futbolcusu Naldo'nun kayınpederi İtalyan Walter Tilatti'nin kullandığı 07 ACP 207 plakalı otomobile yandan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan Tilatti'nin kullandığı otomobil, aynı yönde giden Cüneyt Eslik'in kullandığı 07 FEC 17 plakalı motosiklete vurdu.

Naldo Pereria'nın oğlu Davi Pereria kazadan 40 gün Walter Tilatti ise 66 gün sonra hastanede hayatını kaybetti.

Pereria'nın kayınvalidesi Alexandra Nardy ile Cüneyt Eslik’in hafif yaralandığı kazaya yol açan sürücü Ferhat Karakaş tutuklandı.

Alkol alıp, babasının aracını kullanmış

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı ve 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edilen iddianame kazanın nasıl bile bile geldiğini gözler önüne serdi.

İddianameye göre, sanık Ferhat Karakaş olay günü saat 05.00'e kadar alkol aldı, daha sonra gittiği Konyaaltı Sahili'nde alkol almaya devam etti.

Sanık Karakaş, ortalama 2 promil alkollü halde babasına ait otomobili alarak trafiğe çıktı.

Toroslar Caddesi'ne çıkmak istediği sırada, 'Dur' levhası bulunmasına rağmen cadde üzerinde seyreden Walter Tilatti idaresindeki araca yandan çarptı.

Walter Tilatti’nin kullandığı otomobilde bulunan futbolcu Naldo’nun oğlu Davi Pereira camdan fırlayarak kaldırıma düştü.

Yana savrulan araç,  Cüneyt Eslik yönetimindeki motosiklete çarptı.

Kazada,  Davi Pereira ve Walter Tilatti'nin yaşamını yitirirken, araçtaki Alexandra Nardy ile motosiklet sürücüsü yaralandı.

2 ayrı suçtan ceza istendi

Sanık alkollü olması nedeniyle kaza anını hatırlamadığını söyledi.

Savcılık, Ferhat Karakaş hakkında Davi Pereira ve Walter Tilatti'yi 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan 15'er yıl, Cüneyt Eslik ve Alexandra Nardy'yi 'taksirle yaralama' suçundan 1'er yıl hapis cezası istedi. Ayrıca, cezanın üçte birden yarısına kadar oranda artırılması yönündeki talep de iddianamede yer aldı.

Naldo ve eşi, Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına katıldı. Sanık Ferhat Karakaş savunmasında şu sözlerle pişmanlığını dile getirdi:

"Çok pişmanım. Keşke evden alkollü şekilde çıkmasaydım. Yaşanan olay, her gece rüyalarıma giriyor. Aileden çok özür diliyorum. Üzerimde büyük bir yük var ve bu yük artıyor"

 Naldo ve eşi, sanık hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini belirtirken duruşma, 28 Mayıs'a ertelendi.

http://ankaramasasi.com/haber/2136127/futbolcu-naldonun-oglu-ve-kayinpederinin-olumune-neden-olan-surucu-keske-evden-alkollu-cikmasaydim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.