Axel Kruse kimdir?

Alman eski futbolcu ve Amerikan futbolu oyuncusu olan Axel Kruse kimdir?
Canan Salman
|
30 Nisan 2024, Salı - 16:45
Axel Kruse kimdir?

Axel Kruse, 28 Eylül 1967 doğumlu Alman eski bir futbolcu ve Amerikan futbolu oyuncusudur. Wolgast, Doğu Almanya'da doğan Kruse, birkaç Bundesliga futbol kulübünde oynamıştır.

Futbol Kariyeri Hansa Rostock'un bir oyuncusu olarak, 8 Temmuz 1989'da Kopenhag'daki deplasman maçının ardından Kruse, arkadaşlarının yardımıyla Batı Almanya'ya kaçmıştır. Burada Hertha BSC'ye katılmıştır. 1990-91 Bundesliga sezonunun kış arasında Kruse, Eintracht Frankfurt'a transfer olmuştur. 1993-94 Bundesliga sezonu için ise VfB Stuttgart'a transfer olmuştur. Stuttgart'ta kötü bir ilk yıl geçirmiştir. Sadece on maça çıkmış, bunlardan sekizi yedek olarak olmuş ve bir DFB Kupası maçında hakem Hans-Joachim Osmers'a saldırdığı için ceza almıştır.

Kruse, FC Basel'e 1993-94 sezonunun ikinci yarısında baş antrenör Claude Andrey yönetiminde katılmıştır. Kruse, yeni kulübünde ilk maçına 4 Nisan'da St. Jakob Stadyumu'nda oynanan ve Basel'in İsviçre Kupası yarı finalinde Schaffhausen'a karşı oynadığı maçta çıkmıştır. 

Kruse, bir hafta sonra iç sahada oynanan Yverdon-Sports maçında ligdeki ilk maçına çıkmış ve Basel 1-1 berabere kalmıştır. Bir hafta sonra, 16 Nisan'da Xamax'a karşı oynanan ve Basel'in 3-1 kazandığı iç saha maçında Kruse takımı adına ilk golünü atmıştır. Bu maçın ilk golüydü ve Kruse bir penaltı atışını gole çevirmiştir. Kruse'nin Basel ile son maçı 23 Nisan'da Schaffhausen deplasmanında olmuş ve burada da bir gol atmıştır, çünkü konuk ekip 4-1 galip gelmiştir. 

Kiralık dönemi sonrasında Kruse, VfB Stuttgart'a geri dönmüş ve iki sezon daha burada oynamıştır. Daha sonra aktif futbol kariyerini iki sezon daha Hertha BSC ile sürdürmüştür.

Futbolu bıraktıktan sonra, 1999'dan 2003'e kadar NFL Europe'un takımlarından Berlin Thunder'da placekicker olarak Amerikan futbolu oynamıştır. Bu süre zarfında 2001 ve 2002'de World Bowl'u kazanmıştır. Daha sonra Alman TV kanalı Sport1 için yorumcu olarak çalışmıştır.

http://ankaramasasi.com/haber/2136159/axel-kruse-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.