Kuş gribi alarmı: DSÖ, uluslararası uyarı verdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Amerika Birleşik Devletleri'nde tespit edilen kuş gribi virüsünün göçmen kuşlar aracılığıyla diğer ülkelere yayılma riskine işaret ediyor. Mart ayından bu yana dokuz eyalette 34 süt ineği sürüsünde ve bir kişide H5N1 virüsü tespit edilirken, DSÖ yetkilileri genel halk sağlığı açısından riskin düşük olduğunu belirtiyor ancak dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.
Afife Kaya
|
30 Nisan 2024, Salı - 18:49
Kuş gribi alarmı: DSÖ, uluslararası uyarı verdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Amerika Birleşik Devletleri'nde ortaya çıkan kuş gribi virüsünün, göçmen kuşlar aracılığıyla diğer ülkelere sıçrama riskine dikkat çekti. DSÖ'nün uyarısına göre, H5N1 virüsü, Amerika Birleşik Devletleri dışındaki ülkelerdeki sığırlara bulaşma tehlikesi taşıyor.

DSÖ Küresel Grip Programı Başkanı Wenqing Zhang, Cenevre'de düzenlenen bir basın toplantısında, "Virüsün, göçmen kuşlar vasıtasıyla dünyanın dört bir yanına taşınmasıyla, diğer ülkelerdeki sığırların da virüse yakalanma riski bulunmaktadır." şeklinde konuştu. Zhang, genel halk sağlığı açısından riskin düşük olduğunu belirtirken, yine de dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Mart ayından bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nde dokuz eyalette 34 süt ineği sürüsünde ve bir kişide H5N1 virüsünün tespit edildiği doğrulandı. Ülkedeki yetkililer, süt ve etin güvenliğini araştırmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

DSÖ yetkilisi Zhang, Amerika Birleşik Devletleri'nin salgınla ilgili şeffaflığını değerlendirerek, DSÖ'nün güncellemelerini düzenli olarak aldıklarını ve virüsün genetik diziliminin hızla paylaşılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Zhang, "ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ile iş birliğimizin ve şu ana kadar edindiğimiz bilgilerin, durumu izlememize ve hazırlık önlemlerini güncellememize olanak sağladığını düşünüyorum." dedi.

http://ankaramasasi.com/haber/2136188/kus-gribi-alarmi-dso-uluslararasi-uyari-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.