Diyanet, makam aracı konusuna açıklık getirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, resmi makam hizmetlerinde kullanılan 2010 model aracın sürekli arızalanmasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Bunun üzerine, başkanlığın talebiyle TOGG marka bir aracın makam hizmetlerinde kullanılmaya başlandığı açıklandı. Haberlere konu edilen aracın ise başkanlığın yoğun şehir dışı programları dolayısıyla kiralandığını bildirdi.
Kaynak: AA
|
30 Nisan 2024, Salı - 20:03
Diyanet, makam aracı konusuna açıklık getirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, makam aracıyla ilgili açıklama yaptı. Başkanlık, resmi işlerde kullanılan 2010 model aracın sürekli arızalanmasıyla karşı karşıya olduğunu belirtti. Bu nedenle, Başkanlığın talebiyle TOGG marka bir aracın makam hizmetlerinde kullanılmaya başlandığı açıklandı. Başkanlığın yoğun şehir dışı programları dolayısıyla ise kiralanmış bir araç kullanıldığı bildirildi.

Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kullandığı araçlar hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca, 2016 yılında Başbakanlık tarafından kuruma tahsis edilen 2010 model aracın ekonomik ömrünü tamamladığı ve sık arızalandığı için ihtiyacı karşılamadığı ifade edildi. Bu nedenle, 2023 yılından itibaren TOGG marka aracın Başkanlık envanterinde kullanılmaya başlandığı vurgulandı.

Başkanlık, haberlere konu edilen aracın ise şehir dışı programlar için kiralandığını belirtti. Bu açıklama ile birlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın makam araçlarıyla ilgili detaylar kamuoyuna açıklığa kavuşmuş oldu.

http://ankaramasasi.com/haber/2136196/diyanet-makam-araci-konusuna-aciklik-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.